RUSKI TAJKUN NA METI POLICIJE: Naloženo pokretanje sudske istrage protiv vlasnika PAOK-a!

Solunski tužioci naložili su pokretanje sudske istrage protiv biznismena i vlasnika PAOK-a, naturalizovanog Grka iz Rusije Ivana Savidisa koji je nedavno s četiri naoružana pratioca ušao na teren s pištoljem da bi se "obračunao" sa sudijom zbog poništavanja gola.

Vlada Grčke donela je odluku da se suspenduje Super lige, a Svetska fudbalska federacija (Fifa) osudila je ponašanje vlasnika PAOK-a i nagovestila eventualno izbacivanje reprezentacije iz svih takmičenja.

Po nalogu će se istražiti i zašto je policija navodno ignorisala instrukcije tužioca da se Savidis uhapsi na licu mesta, odnosno na terenu kada je uleteo s pištoljem za pojasom, za koji ima dozvolu.

PAOK je u 90. minutu utakmice protiv lidera Super lige AEK-a poveo golom Fernanda Varele, ali je on poništen zbog ofsajda. Savidis je potom utrčao na teren okružen telohraniteljima da bi se obračunao s arbitrima.

On se danas izvinio zbog "emotivne reakcije" na sudijsku odluku i "generalno loše stanje grčkom fudbalu".

Kako je saopšteno na klupskom sajtu Savidis je imao nameru da "odbrani desetine hiljada navijača PAOK-a od provokacija i sukoba".

 

Kurir
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost