Izvor:
14.03.2018 u 03:52
0

SEVILJA SUROVO KAZNILA KUKAVICU MURINJA: Ben Jeder izbacio Mančester junajted, Edin Džeko heroj Rima!

Fudbaleri Sevilje pobedili su Mančester junajted 2:1 u revanšu osmine finala Lige šampiona na "Old Trafordu" i plasirali se u četvrtfinale, gde se našla i Roma posle trijumfa nad Šahtjorom 1:0.

Sevilja je šokirala "Old Traford"! Golovima Ben Jedera gosti su u Mančesteru došli do svog prvog četvrtfinala posle 60 godina!

Francuz je u igru ušao u 72. minutu, a u 74. i 78. je tresao De Heinu mrežu.

Kod 0:2 nade za "crvene đavole" više nije bilo, jer je prvi meč ovih rivala na "Sančez Pishuanu" završen bez golova. U poslednjih 15-ak minuta Junajtedu su bila potrebna tri gola, a uspeo je da postigne jedan, preko Lukakua, u 85. minutu, tek da se ublaži bruka.

Krivicu za ovu blamažu morao bi da preuzme trener Žoze Murinjo, zbog kukavičke postavke igre. Portugalcu, kako je i navikao, važno je bilo da ne primi gol. Ali, njegov tim je primio dva gola i posle 180 minuta borbe zasluženo je eliminisan, jer je Sevilja bila bolja.

Ceo meč za domaći tim odigrao je Nemanja Matić.

I dok je jedan Srbin tugovao (Matić), drugi se radovao – Aleksandar Kolarov.

Kolarov, a i svi saigrači i navijači Rome, treba da zahvale Edinu Džeku, što se "vučica" domogla četvrtfinala. Kapiten reprezentacije BiH je u uvodu drugog poluvremena iskoristio fantastičnu asistenciju Strotmana, poslao loptu kroz noge golmanu Pjatovu – u mrežu.

Džeko je tako, posle poraza 1:2 u prvom meču u Ukrajini, odveo Romu među osam najboljih u Evropi.

Šahtjor je u nastavku pokušavao da izjednači, a posao mu je bio otežan u 79. minutu kada je isključen Ordets zbog prekršaja s leđa nad Džekom, koji je jurio ka golmanu Pjatovu. Posle toga nastala je opšta gužva na terenu.

Kada su se strasti smirile, utakmica je privedena kraju, a gosti nisu imali snage da postignu gol sa igračem manje.

Osim Sevilje i Rome, još prošle nedelje plasman u četvrtfinale su obezbedili Mančester siti, Juventus, Real Madrid i Liverpul, dok ćemo u sredu saznati i poslednja dva učesnika sledeće runde kada revanše odigraju Bešiktaš – Bajern (0:5) i Barselona – Čelsi (1:1).

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter