Izvor:
26.04.2018 u 03:53
0

DA SE ZNA KO JE ŠAMPION EVROPE: Kraljevski preokret u Minhenu! Real pobedio Bajern!

Fudbaleri Real Madrida poneli su iz Minhena kapital na revanš, jer su prvi meč polufinala Lige šampiona dobili rezultatom 2:1.

Domaćin je na "Alijanc areni" poveo golom Džošue Kimiha u 28. minutu, ali je dvostruki uzastopni šampion Evrope napravio preokret pogocima Marsela u 44. i Marka Asensija u 57. minutu.

Zanimljivo je da su identičnim rezultatom (1:2) završena oba njihova prošlogodišnja duela u četvrtfinalu Lige šampiona, kada su Madriđani prošli dalje jer su bili bolji posle produžetaka revanša na svom "Santjago Bernabeuu".

Danas je Bajern stvorio mnogo više šansi, ali ih je Real koristio.

I još nešto – vest je da se Kristijano Ronaldo nije upisao u strelce. Ovo je bio prvi Realov meč u Ligi šampiona ove sezone da Portugalac nije zatresao mrežu.

Krenimo redom…

Trener Bajerna Jup Hajnkes imao je velikih kadrovskih problema, jer nije mogao da računa na Vidala i Alabu, kao i na odavno povređene Komana i Nojera. Da nevolja po domaćina bude veća, tokom prvog poluvremena večerašnje utakmice, takođe zbog povreda, ostao je i bez Robena i Boatenga.

S druge strateg, strateg Reala Zinedin Zidan je načinio iznenađenje, pa je na klupi ostavio i Bejla i Benzemu, a od starta ukazao šansu Lukasu Vaskezu.

Dugo je trajalo opipavanje pulsa rivala, a onda je u 28. minutu Kimih iskoristio pas Rodrigeza, uleteo u kazneni prostor po desnoj strani i gađao i pogodio bliži ugao – 1:0!

Riberi i Humels su imali prilike da dupliraju vođstvo "večitog" nemačkog šampiona, nisu ih realizovali, pa su kažnjeni u 44. minutu. Sevnula je Marselova levica sa ivice šesnaesterca! Strašan gol – 1:1.

Nisu Bavarci klonuli duhom, pa su u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena stvorili još dve prilike (Levandovski i Miler), a u istom ritmu su nastavili i u drugom.

Međutim, nikako nisu uspevali da po drugi put savladaju odličnog Navasa. Ali zato je Ulrajh u 57. minutu morao ponovo u mrežu po loptu.

U jeku napada Bajerna, Rafinja je pogrešio na protivničkog polovini terena, kontru su izveli Lukas Vaskez i Marko Asensio, koji je na kraju i matirao golmana Bajerna za 1:2.

Revanš će se igrati 1. maja u Madridu.

Kurir
Foto: Facebook/UEFA Champions League

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter