Izvor:
26.04.2018 u 12:55
0

POJAČANJE IZ SERIJE A: Namučio Bufona, sad stiže u Zvezdu?!

Vezni fudbaler Beneventea, Brazilac Giljerme Kosta Markes, trebalo bi da dođe u Zvezdu kao slobodan igrač na kraju sezone s željom da uvede crveno-bele u Ligu šampiona.

Fudbaler poslednjeplasiranog tima u Italiji ponuđen je direktorima Zvezdanu Terziću i Mitru Mrkeli. Giljerme Kosta Markes u maju puni 27 godina, igra na mestu plejmejkera, mada se odlično snalazi i na pozicijama oba krila. Radi se o izuzetno snažnom fudbaleru, koji se bolje koristi levom nogom.

Najveći takmac Crvenoj zvezdi za Giljermea je Torino koji mu nudi 3,5 miliona evra za potpis, što je suma prevelika za srpski klub. Giljerme je u Evropu stigao pre osam godina kao klinac i to u redove portugalske Brage. Tamo se kalio sve do 2014. kada je na pozajmicu otišao u Legiju iz Varšave i odličnim partijama u prvenstvu Poljske skrenuo pažnju na sebe. Kao i velika većina brazilskih fudbalera, tako je i Giljerme u vlasništvu jedne tamošnje agencije koja klubovima prodaje prava za njega.

Prema novom pravilniku koji je nedavno stupio na snagu FIFA i UEFA zabranjuju vlasništvo treće strane pri transferima. Zato razni fondovi, odnosno menadžerske agencije koriste male klubove kako bi pravno zabišli pravilnik.

Giljerme se vodi kao član Santa Kruz Alvarenga, portugalskog petoligaša koji služi kao most investicionih fondova i menadžerskih agencija. Na isti način je Giljerme došao u Legiju, a tako u Evropu dolaze gotovo svi igrači iz Južne Amerike. Crvenoj zvezdi je poznat taj slučaj, pošto je tako dovodila Evandra, Borhu i Pašeka, a u novije vreme Edsona i Argentinca Moučea.

Kurir
FOTO: FK Benevento

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter