Izvor:
04.08.2016 u 02:57
0

DA LI ĆE SE IKADA PONOVITI SLAVNI DANI NAŠE PROŠLOSTI? Sumorni rezultati se ponavljaju iz godine u godinu

Ludogorec je eliminisao Crvenu Zvezdu i rastužio armiju vernih navijača. Srpski fudbal ponovo bez predstavnika u Ligi Šampiona- postavlja se samo pitanje DOKLE?

Partizan i Čukarički već su eliminisani iz evrotakmičenja, Vojvodina ima nepovoljan rezultat iz prvog meča, a Zvezdi će biti jako teško da uđe u Ligu Evrope, jer je verovatno čeka mnogo jači rival od Ludogoreca. Srpski fudbal ima mršave šanse da ove jeseni ima predstavnika u Evropi. Gde to godinama grešimo, kada nas pretiču i zemlje, kojih do skoro nije ni bilo na fudbalskoj mapi?

Neki će odmah reći da je spas u privatizaciji i reorganizaciji klubova, i sve objasniti kroz faktor novac. Ipak, primer irskog šampiona Dandalka, koji je deklasirao favorizovani BATE i obezbedio barem Ligu Evrope, govori da je novac bitan, ali ne i jedini faktor – na kraju pitaju se nešto i igrači,jer uspeh Iraca pokazuje da i mnogo slabija ekipa može da pobedi ako pogine na terenu.

Zvezda je bila tako blizu, ali Ludogorec zasluženo ide dalje. Nadajmo se da evrosezona nije završena i da će crveno-beli uspeti da se domognu Lige Evrope. Ali, činjenica je da nešto treba da se menja, kako bi imali mnogo bolje rezultate. – Ovo nije Bari i 1991. godina- rekao je trener Crvene Zvezde, Miodrag Božović. Verovatno se takvi uspesi nikada više neće ponoviti.

Ali Zvezda može i mora mnogo više – ako ne može da ponovi Bari, standardno igranje u Evropi, i istorijski prvi plasman u grupnu fazu Lige Šampiona bi morao da bude imperativ. Možda već naredne sezone?! Zvuči neralno, ali nada umire poslednja. Srpski fudbal i dalje čeka svoju renesansu.

HappyTv.rs
Foto: Facebook/ FK Crvena zvezda

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter