Izvor:
22.05.2018 u 03:44
0

ZVEZDA NAPADA LIGU ŠAMPIONA PRE FINALA SVETSKOG PRVENSTVA: Evo ko su potencijalni protivnici crveno-belih na putu ka najelitnijem takmičenju!

Ako bi se nacionalne lige u Evropi završile danas, srpski prvak Crvena zvezda počela bi kvalifikacije za Ligu šampiona od prve runde 10. jula kao nosilac.

Već u narednom kolu crveno-bele bi očekivao mnogo teži posao, ali čak i na tom nivou takmičenja bi se pojavili kao privilegovani tim u ulozi nosioca. Pravo rešeto počeće tek u trećem kolu, dok će u plej-ofu biti neophodno malo herojstvo da bi se izborilo mesto u grupnoj fazi Lige šampiona.

U prvom kolu igraće se 16 utakmica, a Crvena zvezda će kao nosilac, logično, želeti što lakšeg rivala za zagrevanje. U tom smislu sigurno bi volela da izbegne Maribor, Videoton ili Spartak Trnavu, dok bi sa ostalih 13 ekipa bez problema izašla na kraj.

U sledećem kolu srpski šampion bi opet bio u ugodnoj poziciji zajedno sa Ludogorecom, Seltikom, APOEL, Astanom, zagrebačkim Dinamom ili BATE, ali protivnici bi bili veoma kvalitetni timovi poput Brondbija, Kluža, Legije, Hapoela, Rozenborga, Helsinkija… Najmanje posla oko prolaska bilo bi sa albanskim Kukešijem ili predstavnikom Velsa.

Pobednik trećeg kola osiguraće ozbiljan novac, plasman u plej-of i obezbediće direktan plasman u grupnu fazu Lige Evrope. U ovoj rundi crveno-beli neće biti nosioci, a svim ranijim rivalima pridružiće se Red bul Salcburg i grčki prvak AEK. Najboljih šest timova, zajedno sa PSV Ajndhovenom i Jang bojsima, činiće četiri plej-of para, koja će doneti isto toliko učesnika u Ligi šampiona.

Staza (ne)šampiona

Istovremeno sa "stazom prvaka" gaziće se i stazama "nešampiona", gde će se za dva mesta boriti timovi iz jačih evropskih liga. S današnjim izgledom tabela, na toj stazi bi se našli Ajaks, PAOK, Bazel, Šturm, Benfika, Fenerbahče, moskovski Spartak ili Standard, ali još je moguće da tabele nacionalnih šampionata dobiju drugačiji izgled pa da umesto kluba iz Liježa u kvalifikacije dođe Anderleht. Takođe, dosta će zavisiti od toga da li će ovogodišnju Ligu šampiona osvojiti Real ili Liverpul, jer će se ona osnovu toga menjati sastavi šešira.

PRVO KOLO KVALIFIKACIJA

Poželjni rivali:

Dudelanž (Luksemburg)
Valeta (Malta)
Vikingur (F. Ostrva)
Valur (Island)
Flora (Estonija)

Za izbegavanje:

Maribor ili Olimpija
Videoton ili Ferencvaroš
Spartak Trnava (Slovačka)
Torpedo (Gruzija)
Kork siti (Irska)

DRUGO KOLO KVALIFIKACIJA

Poželjni rivali:

Kvalifikanti iz prethodne runde
Helsinki (Finska)
TNS (Vels)
Kukeši (Albanija)

Za izbegavanje:

Rozenborg (Norveška)
Hapoel BŠ (Izrael)
Kluž (Rumunija)
Brondbi (Danska)

TREĆE KOLO KVALIFIKACIJA

Potencijalni rivali:

Pobednici prethodnog kola (Seltik, Dinamo Z, BATE, APOEL, Astana, Karabag, Šerif…)
Red bul Salcburg (Austrija)
AEK Atina (Grčka)

PLEJ-OF LIGE ŠAMPIONA

Mogući rivali:

PSV Ajndhoven (Holandija)
Jang bojs (Švajcarska)
Pobednici trećeg kola

Kurir
Foto: Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter