Izvor:
30.05.2018 u 14:59
0

LJAJIĆ: Naš adut je timski duh, na provokacije se ne obaziremo!

Fudbaler Srbije Adem Ljajić rekao je da glavni adut Srbije u Rusiji neće biti odbrana, napad ili sredina već ceo tim.

On je zajedno sa još 26 momaka došao na okupljanje reprezentacije u Staroj Pazovi gde se fudbaleri Srbije spremaju za pripremne utakmice sa Čileom i Bolivijom u Austriji, a onda i Mundijal u Rusiji.

Ljajić kaže da mu euforija koja vlada pred SP ne stvara pritisak, a na provokacije pojedinih igrača Švajcarske se ne obazire.

"Teško je sada dati neke prognoze, tek smo se okupili i počeli da radimo. Ne znam kako ćemo izgledati tamo, ali ćemo dati maksimum. Probaćemo da pokažemo da nismo slučajno tamo", kaže Ljajić.

Brazil dolazi tek na kraju, naša šansa je Kostarika, a sa Švajcarskom bi i bod bio dobar.

"Najvažnije je kako počneš, da se stekne samopouzdanje, sigurno je da će neke stvari biti lakše i za nas pošto je velika euforija. Svetsko je priča za sebe i nadam se da ćemo prvu utakmicu početi dobro i da će sve ostalo biti kako treba", kaže Ljajić i na pitanje da li oseća pritisak odgovara kratko "iskreno ne".

Đerdan Šaćiri je pre nekoliko dana objavio fotografiju kopački sa zastavom tzv. Kosova.

"Ne obraćamo pažnju na provokacije Švajcaraca, o njima ćemo razmišljati posle Kostarike, ta prva je najbitnija", podseća vezista Torina.

Nije siguran da li će biti u startnih 11 na Mundijalu jer je to pitanje za selektora Mladena Krstajića.

"U Austriji neće biti bitan rezultat, nego da SP dočekamo u što boljoj formi. Te utakmice su bitne kao i svaka u reprezentaciji jer igraš za svoju zemlju i moraš da daš maksimum na svakoj da pobediš, ali kažem da su one priprema i uvertira za Mundijal", objašnjava Ljajić.

"Brazilci imaju jednu od najboljih odbrana i ekipa uopšte na Svetskom. Igrao sam sa Mirandom u Interu pa znam njega. Kostarikance iskreno ne poznajem dobro, Švajcarci su ekipa koja je odigrala sjajno u kvalifikacijama i napravili su jedan dobar sastav i neće biti lako ni protiv jedne selekcije", istakao je srpski reprezentativac.

Iako su sezone bile duge, dugo se već i razmišlja o Mundijalu. Mada nije siguran hoće li igrati sto odsto, Ljajić već dva, tri meseca misli o Rusiji.

Sadašnja euforija mu, kako kaže prija.

"Osećamo da su ljudi zadovoljni jer smo se plasirali na Svetsko, sjajan posao. Bili smo prvi u grupi koja nije bila nimalo naivna i otišli direktno, to govori da ova ekipa treba da ima poštovanje. Nadam se da će navijači biti uz nas".

Na pitanje šta je najjači adut Srbije, odbrana, napad ili vezni red, Ljajić ne bira nijedno.

"Mislim da je ceo tim. Ne samo tih 11 koji će izaći na prvoj protiv Kostarike već sva 23 igrača u Rusiji. Da dišemo i budemo kao jedan, ekipa. I oni na klupi da bodre ove koji igraju, samo tako može da se napravi rezultat", kaže Ljajić.

Mnogi "Orlovi" su u odnosu na poslednju utakmicu kvalifikacija protiv Gruzije u Beogradu odigrali dobre sezone. Od tada je promenjen i selektor, a svi se nadaju da se tako neubedljiva Srbija neće ponoviti i na Mundijalu.

"Ta utakmica je bila stvarno bila teška, više psihički nego fizički. Jako bitna i velika tenzija. Pojavio se možda i neki strah, bilo je svega, ali smo na kraju pobedili. Ja se nadam da se neće ponoviti Gruzija, ali smo na kraju pobedili i, hvala Bogu, sve se završilo kako treba",priznaje Adem.

U dresu Torina je umeo često da pogodi dobrim udarcem s distance. Na golu Kostarikanaca je sada Kejlor Navas, a Ljajić se nada da golman rivala Srbije neće braniti onako kako brani u Realu.

b92.net
Foto: Instagram/_ademljajic_, fss.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter