Izvor:
10.06.2018 u 02:20
0

SELEKTOR PRETRESAO SVE TEME: Evo šta je Krstajić rekao posle petarde Boliviji!

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je posle pobede od 5:1 protiv Bolivije da ne treba dizati euforiju, već da Svetsko prvenstvo "treba dočekati na zemlji".

"Svakako da posle ovakve pobede dobijamo samopouzdanje, ali znamo šta smo pretrpeli ovih 12 dana. Bilo je kritika sa vaše strane, ali bile su za podneti, jer smo svesni da nismo bili na nivou. To je sastavni deo nas. I sada kada smo dali pet golova svesni smo da nije bila idealna igra, jesmo igrali dobro u fazama, ali bilo je i faza kada nismo bili na nivou", rekao je Krstajić novinarima u Gracu.

"Nema potrebe za euforijom, tek sada predstoji pečat za sav rad. Sledi SP gde nema popravnog. Dobro je što na prvenstvo odlazimo s ovim rezultatom, jer bio bi veći pritisak da smo izgubili", dodao je on.

Srbija je u generalnoj probi pred Svetsko prvenstvo pobedila Boliviju sa 5:1 u Gracu.

"Moramo da ostanemo mirni i da zadržimo kontinuitet tokom svih 90 minuta i da budemo kompaktni. Da zadržimo atmosferu koju imamo od prvog dana, jer je to je temelj da budemo mirni za Kostariku", rekao je selektor Srbije.

On je ocenio da ova utakmica nije "pravo merilo", kao i da je i današnji meč protiv Bolivije, kao i protiv Čilea pokazao da ima "dobrih i loših stvari".

"Moramo da budemo bolji u fazi odbrane, da igrači znaju kada igramo presing da bolje i brže preuzima… Moramo to da korigujemo, znamo da ne može preko noći, već kroz trening. Bitan je sam odnos igrača da svojim zalaganjem i htenjem urade ono što smo vežbali. Bolje je što smo u nekim situacijama brzo kombinovali, što nije bilo u prvoj utakmici, ovde je bilo tečnijeg pasa", rekao je Krstajić.

Selektor je rekao da će ekipa u narednim danima iskoristiti sve vreme da se što bolje pripremi za Mundijal.

Srbija je i prvim pripremnim utakmicama u martu prvo upisala poraz od Maroka, a potom je ostvarila pobedu protiv Nigerije.

"To govori da je ekipa u fazi stvaranja. Rekao sam pre početka da je su igrači odigrali preko 50 zvaničnih utakmica, a onda su imali pet, šest dana odmora. Jako je teško vratiti se u trenažni proces posle toga. Ovaj rezultat od 5:1 nas neće zavarati, videlo se i danas da smo bili umorni u nekim fazama.

Krstajić je imao samo reči hvale za mladog Nikolu Milenkovića koji je odigrao cele utakmice protiv Čilea i Bolivije u Maroku.

"Jako dobro se uklopio u ekipu. Danas smo menjali u liniji hteo sam da vidim kako saradjuje s iskusnijim igračima. Ima ogroman potencijal. Kvalitetan je, čvrsto je na zemlji, ne leti. Lepo je vaspitan. U njemu vidim novog (Nemanju) Vidića", rekao je Krstajić.

On je dodao da ga raduje dobra forma napadača Aleksandra Mitrovića koji je postigao tri gola, kao i da je najbitnije da se Branislav Ivanović skroz oporavio od povrede.
Srbija će takmičenje na Svetskom prvenstvu početi 17. juna protiv Kostarike.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter