Izvor:
10.06.2018 u 13:42
0

PAUNOVIĆ PRATI IGRE SRBIJE I ČEKA START SP: Kad si tim možeš sve!

Rajković, Veljković, Sergej Milinković-Savić, Maksimović, Živković, Grujić, Gaćinović. Oni su bili deo Srbije koja je 20. juna 2015. postala prvak sveta u fudbalu. Od njih sedmorice, petorica će biti "orlovi" i na Svetskom prvenstvu u Rusiji, Nemanja Maksimović i Mijat Gaćinović otpali su u poslednjem trenutku. A sjajni trener Veljko Paunović, kojio ih je vodio do trona, prilikom povratka sa Novog Zelanda ja poručio da je stvorio šampione spremne da mnogo puta obraduju Srbiju na seniorskom nivou, da mogu možda i do evropske ili svetske krune jednog dana…

– Velika je stvar što u A timu ima mnogo momaka koji nastavljaju sticanje iskustva na velikom takmičenju. Ne mislim da je rano, iskreno, da se ostvari moja izjava da mogu mnogo da učine. Gledali smo susret sa Čileom, moj stručni štab i ja, konstatovali smo "vidi, kako dobra reprezentacija, koliko tu ima talenta, jasnih profila igrača, sposobnih i da napadaju i da brane, mogu da organizuju igru, drže loptu, mogu da budu opasni". Ima tu mnogo kvaliteta. A kad se uobliči u timsko delovanje na terenu, mislim da možemo da doguramo, čak i danas, daleko. A onda odlučuju detalji. Ne želim da budem lažni optimista. Samo prenosim zapažanja – ističe Paunović.

Na prethodna velika takmičenja odlazili smo sa prevelikim očekivanjima, kojih sada uopšte nema.

– Ne bi ih trebalo stvarati, s obzirom na našu istoriju na velikim takmičenjima, ali valja jasno odrediti ciljeve šta za nas znači uspeh, za svakog igrača. Onda može tim da se s jedne strane rastereti i usmeri ka jasnom cilju. Na taj način bi se skinula lažna ili prevelika očekivanja s leđa. Ako se postavi veliki cilj, onda istog trenutka stručni štab i tim moraju da reaguju i postavku tog cilja isprave. Odnosno, da se meta postavi na realan domet. Verujem da kvalitetom koji posedujemo to može da se izvede. I preko puta nas igraju momci koji su ranjivi. A naši moraju da znaju da tim uvek pobeđuje – dodaje Paunović.

Trener Čikaga jedva čeka da počne Mundijal, prati sve vesti oko reprezentacije:

– Ispratio sam utakmicu sa Čileom, kao navijač Srbije i ljubitelj fudbala. Imali smo prilike da vidimo momke na delu. Ekipa se nalazi u fazi gde sve mora da se definiše mnogo jasnije. Nema više vremena. Moramo što pre da pokažemo takmičarski duh. Da se podignemo na taj nivo, jer je utakmica sa Kostarikom veoma blizu. Protiv Čilea je igrao izmešan tim, nije delovalo da se takmiči, međutim, svaki trener, u ovom slučaju Mladen Krstajić, zna šta radi i priprema ekipu na najbolji mogući način.

Paunovićeva selekcija je na Novom Zelandu izgubila prvi meč u grupi, ali je igrom i ponašanjem osvojila srca navijača koji su i posle poraza verovali u taj tim.

– Najbitnije je ono što se uradi pre takmičenja. U svakom pogledu. Imao sam selekciju igrača i momaka koji mogu zajedno da idu kroz probleme. Bili smo nadmoćniji od Urugvaja u tom prvom meču, dominirali. Izgubili smo, ali je to za nas predstavljalo veliku prekretnicu. Do izražaja je tad došao onaj deo posla odrađen pre turnira. Ne samo za to takmičenje, već i prethodna na kojima smo učestvovali. Našu ekipu smo naučili da je sposobna da pobedi svakog i da možemo da se vratimo kad je najteže. Primeri za to su odlučujući golovi, u poslednjem minutu. Tim pobeđuje, jer smo mu usadili da svako da poslednji atom snage da se protivnik gurne preko ivice. Zato je bitan odabir igrača, da svi guraju u istom pravcu.

Favoriti su i kod Veljka kao i kod ogromne većine ljudi koji prate fudbal:
– Španija, Argentina, Brazil, Nemačka, Francuska… Ne mogu da kažem kojim redosledom. Ako pogledamo istorijat, samo su reprezentacije iz Evrope i Južne Amerike dosad pobeđivale na svetskim prvenstvima.

Novosti
Foto: Facebook/Veljko Paunović

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter