Izvor:
06.07.2018 u 18:53
0

ZVANIČNO: Bufon je golman Pari Sen Žermena!

Biće čudno da se naviknemo ali to je život. Ili što bi rekli Francuzi – C’est la vie. Ali, posle 17 godina u dresu Juventusa, Đanluiđi Bufon je u petak zadužio opemu drugog kluba. Vremešni, ali i dalje najbolji golman u Evropi potpisao je sa prvakom Francuske jednogodišnji ugovor uz opciju produžetka saradnje za još 12 meseci i pokušaće da pomogne klubu iz Pariza da se konačno domogne pehara Lige šampiona. A to je još jedino što mu nedostaje od trofeja u karijeri.

Legendarni italijanski golman u petak je prošao detaljne lekarske preglede, nakon čega je stavio paraf na možda i poslednji ugovor u igračkoj karijeri s obzirom da će u januaru napuniti 41 godinu.

Bufon je na Park prinčeva došao kao slobodan igrač, pošto mu je na kraju sezone istekao ugovor sa torinskom Starom damom. Iako zvanično nije saopšteno, Bufon bi u PSŽ-u trebalo da ima godišnju platu od 4.000.000 evra.
“Veoma sam srećan zbog dolaska u PSŽ. Prvi put u karijeri napuštam svoju zemlju, a to sam uradio jer je ovo veoma ambiciozan projekat. Hvala svima na poverenju. Pratio sam rast PSŽ-a poslednjih godina i znam o čemu sanjaju navijači. Uložiću iskustvo i energiju da pomognem sklubu da pokuša da ostvari velike ciljeve. Delićemo emocije sa navijačima na Parku prinčeva, ali i ostalim stadionima u Francuskoj gde ćemo predstavljati Pariz, taj divni grad koji zaslužuju da njegov klub bude u samom vrhu“, rekao je Bufon za sajt novog kluba.

Predsednik kluba iz francuske prestonice bio je srećan što je uspeo da privoli još jedno legendardno fudbalsko ime da dođe u Pariz.
“Sa 40 godina Đanluiđi i dalje ima ogromnu strast ka fudbalu, a u našem projektu našao je ono čemu stremi. Verujem da će preneti bogato iskustvo ne samo na naše golmane, već i sve ostale igrače. Siguran sam da će naši navijači dočekati Bufona kako dolikuje. Njegov dolazak predstavlja još jedan dokaz da PSŽ uvek hoće više i bolje“, poručio je Al Kelaifi.

Jedan od najboljih golmana svih vremena stigao je u Torino iz Parme 2001. godine. Njegov transfer težak 52.880.000 evra i dalje je najveći na svetu među golmanima. Za tih 17 godina u Juveu Điđi je osvojio 11 titula (dve oduzete), četiri Kupa Italije i pet Superkupova. Nije imao sreće da sa Starom damom stigne do toliko željenog trofeja Lige šampiona, ali je zato 2006. postao prvak sveta sa Italijom.

Mozzartsport
Foto: Twitter/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter