Izvor:
19.07.2018 u 08:44
0

SRPSKI KLUBOVI U LIGI EVROPE: Partizan i Radnički overavaju prolaz, Spartak juri pobedu u Severnoj Irskoj!

Fudbaleri Partizana igraju od 20:30 protiv Rudara iz Pljevalja, revanš meč prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Crno-beli su pre sedam dana pobedili u Nikšiću sa ubedljivih 3:0, pa bi duel u Humskoj trebalo da bude formalnost za srpski tim.

Ipak, meč sa Rudarom biće ipak bitan za Partizan, jer će trener Miroslav Đukić bukvalno predstaviti novi tim koji bi trebalo da vrati titulu u Humsku.

Osim Partizana, i fudbaleri niškog Radničkog i subotičkog Spartaka igraju u četvrtak revanš mečeve prvog kola kvalifkacija za Ligu Evrope.

Poput crno-belih i Radnički je jednom nogom u drugoj rundi, jer je u prvom meču savladao Gziru 4:0 u Nišu. Revanš na Malti igra se od 18 časova.

S druge strane, Spartak je razočarao remiziravši sa Kolrejnom 1:1 u Novom Sadu, a revanš u Severnoj Irskoj je od 20:45.

Trener Radničog Nenad Lalatović najavio je ofanzivan fudbal i na Malti.

"Ništa nije završeno, tek je odigrana prva utakmica. Kao što smo mi pobedili 4:0 u fudbalu je sve moguće, to sam preneo igračima. Daćemo sve od sebe da se u Niš vratimo sa još jednom pobedom i kvalifikujemo u drugu rundu za Ligu Evrope", naveo je Lalatović.

Trener Spartaka Savo Pavićević očekuje disciplinovaniji u efikasniju igru svog tima u Kolrejnu.

"Jasno je da nismo dali maksimum na prvom meču, sigurno možemo bolje. Igrali smo protiv čvrstog rivala, branili su se sa devet igrača, ali je to njihov stil i pokazali su kako se brane boje kluba. Moramo da odigramo disciplinovanije, da ne bude promašaja kao u prvom meču. Atmosfera je dobra, momci su svesni da su u prvom meču bili ispod nivoa i da sada moraju da pokažu maksimum. Protivnik ima kvallitet, ali mi možemo da, timskom igrom koja nas je uvek krasila, prođemo u narednu rundu", rekao je Pavićević.

Ukoliko Radnički eliminiše Gziru, u drugom kolu će igrati sa boljim iz dvomeča Makabi Tel Aviv – Ferencvaroš (1:1), dok je potencijalni rival Spartaku praška Sparta.

b92.net
Foto: partizan.rs, fkradnickinis.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter