Izvor:
20.07.2018 u 07:58
0

„Crveni“ rešili pitanje golmana: Alison u Liverpulu za 75 miliona evra!

Brazilac Alison Beker zvanično je prešao iz Rome u Liverpul za 75 miliona evra i postao najskuplji golman u istoriji fudbala.

Prvi čuvar mreže reprezentacije Brazila potpisao je šestogodišnji ugovor sa Liverpulom i srušio rekord Italijana Ðanluiđija Bufona iz 2001. godine kada je iz Parme stigao u Juventus za 53 miliona evra.

"Veoma sam srećan. Ostvario mi se san da potpišem za tako veliki klub, koji želi samo da pobeđuje. Ovo je ogroman korak u mom životu, daću sve od sebe", rekao je Alison za klupski sajt.

Ovaj 25-godišnji golman sjajno je branio u Romi prošle sezone, zato je zaslužio i da bude prva opcija na golu reprezentacije Brazila, a sada i prelazak na Ostrvo.

Na golu Liverpula zameniće Nemca Lorisa Karijusa koji je početničkim greškama u finalu Lige šampiona doprineo porazu od Real Madrida (3:1).

Alison je u domovini bio član Internasionala, dok je za reprezentaciju nastupio 31 put.

Pre Alisona, Liverpul se u mnogome pojačao dolaskom Nabija Kejte (Lajpcig), Fabinja (Monako) i Džerdana Šaćirija (Stouk).

tanjug.rs
Foto: wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter