Izvor:
22.09.2018 u 19:27
0

NIŠTA OD VEČITOG DERBIJA: Partizan prokockao pobedu protiv šampiona. Posle produžetaka izgubio od Budućnosti!

Košarkaši Partizana izgubili su posle produžetaka od Budućnosti meč polufinala ABA Superkupa u Laktašima – 87:90 (24:19, 25:24, 18:22, 9:11, 11:14).

Kakva drama u prvom polufinalu!

Partizan je u većem delu utakmice bio u vođstvu, šampion ABA lige je sve vreme držao priključak i povremeno vodio, a na kraju regularnog toka crno-beli su imali veliku šansu da pobedu, ali je nisu iskoristili.

U dodatnih pet minuta Budućnost je najviše zahvaljujući pribranom Petru Popoviću stigla do svog drugog finala ABA Superkupa.

Vanja Marinković je sa 19 poena bio najefikasniji u timu Nenada Čanka, Lendejl je dodao 16, Zagorac 15, Pejdž 12…

S druge strane Erl Klark je ubacio 17 poena, Koti Klark 16, Popović 14…

Partizan je furiozno počeo meč i brzo stekao "plus deset" – 17:7, već u petom minutu. Ispostavilo se da je to bilo jedino dvocifreno vođstvo bilo kog od rivala.

Budućnost se brzo vratila u igru i krajem prve deonice povela 19:18.

Od tada, pa do kraja, ekipe su se smenjivale u vođstvu, s tim da su crno-beli mnogo duže bili u prednosti. Tako se ušlo u dramatičnu završnicu.

Partizan je u poslednjih 20-ak sekundi četvrte deonice ušao sa 75:73, ali je Ivanović pogodio koš pod faulom, a onda ubacio i dodatno slobodno bacanje za vođstvo Budućnosti od 76:75 na šest sekundi do kraja. Odmah je zatim na drugoj strani fauliran Aleksej Nikolić, ali je pogodio samo jednom sa penala za izjednačenje (76:76), da bi Ivanović promašio šut za pobedu regionalnog šampiona.

U produžetku se istakao Popović, koji je vezao sedam poena na startu tog dela igre. Crno-beli su uspeli da istope zaostatak i priđu na 84:85, ali onda u nastavku nisu uspevali da poentiraju sve dok Nikolić nije dao trojku za 87:89. To je ipak bilo kasno, pa je Popović sa penala potvrdio pobedu Budućnosti – 90:87.

Crno-beli su igrali bez Veličkovića i Sija, ali su pokazali veliki napredak u odnosu na mečeve tokom pripremnog perioda.

U drugom polufinalu večeras (20.30) sastaju se Crvena zvezda i Cedevita.

Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter