Izvor:
05.05.2016 u 19:59
0

ÐILAS: Očekujemo plasman na OI, ali i medalju

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KŠ) Dragan Ðilas rekao je danas da očekuje da će se reprezentacija plasirati na Olimpijske igre i u Riju osvojiti medalju.

Olimpijski kvalifikacioni turnir biće najveće takmičenje koje ćemo organizovati u poslednjih 10 godina, tačnije posle Evropskog prvenstva, ali i u narednih 10. Kada se pogleda situacija u zemlji ne verujem da ćemo u bliskoj budućnosti dobiti domaćinstvo velikog takmičenja. Iz tih razloga očekujemo da se plasiramo na OI i osvojimo medalju – rekao je Ðilas na konferenciji za medije u Kući košarke.

Ðilas je dodao da će problem oko suspenzije FIBA uskoro biti rešen kako bi KŠ na miru organizovao kvalifikacioni turnir.

Očekujemo punu Arenu i da će Beograd pokazati koliko voli košarku – porucio je predsednik KŠ.

Reprezentativac Srbije Marko Simonović ističe da ekipa sa velikim nestrpljenjem očekuje kvalifikacioni turnir.

U ime igrača mogu da kažem da vlada velika želja i motivacija kod svih nas. Želimo svi da napravimo odličan rezultat i kvalifikujemo se na OI – zaključio je Simonović.

Kvalifikacioni turnir u Beogradu igra se od 4. do 9. jula u Kombank areni.

Košarkaši Srbije nalaze se u A grupi sa Portorikom i Angolom, dok su u drugoj Češka, Japan i Letonija.

Samo pobednik turnira obezbediće vizu za Rio.

Tanjug
Foto: Wikimedia.org

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter