Izvor:
24.09.2016 u 13:14
0

OGLASIO SE ADAS: Evo prave istine o navodnom dopingovanju Teodosića i Popovićeve

Antidoping agencija Srbije (ADAS) saopštila je da su srpski košarkaš Miloš Teodosić i odbojkašica Silivija Popović imali opravdan razlog za korišćenje lekova koji se nalaze na listi zabranjenih doping sredstava, kao i da su imali odobrenje nadležnih organa. Uz adekvatnu medicinsku dokumentaciju koja je očigledno postojala u oba slucaja naših sportista, odobrenje TUE od strane medicinskih organizacija i eksperata iz ove oblasti, ne dovodi se u pitanje, navodi se u saopštenju ADAS.

Teodosić i Popovićeva nalaze se na novoj listi sportista koji su koristili nedozvoljena sredstva, koju je otkrila ruska hakerska grupa "Graciozni medvedi". Teodosić je dobio dozvolu za izuzeće za terapeutsku upotrebu (TUE) za lek deksametazon, koji je koristio sredinom januara, dok je Popovićeva dobila TUE za lek prednizolon. Oba leka spadaju u grupu glukokortikoidi.

U slučaju Miloša Teodosića odobrenje TUE je traženo od FIBA početkom godine, a u slučaju Silvije Popović TUE je prijavljen MOK-u jer se dešavalo u vreme trajanja Olimpijskih igara u Riju. Ovom prilikom napominjemo da su oba terapeutska izuzeća odobrena od strane nadležnih organa – navodi se u saopštenju.

Komentarisanje medicinskih razloga za korišćenje glukokortikoida nije dozvoljeno zbog privatnosti medicinskih podataka, niti je to vidljivo u objavljenim infomacijama hakerske grupe.

Tanjug
Foto: Wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter