Izvor:
28.09.2016 u 20:09
0

SKANDAL NA POČETKU: Srpske sudije ne žele da dele pravdu u ABA ligi!

Skandalozan početak nove sezone regionalnog takmičenja ABA lige. Zbog sukoba između FIBA i Evrolige srpski, ali i arbitri iz drugih zemalja regiona našli su se u problemu.

FIBA, koja je zadužena za delegiranje svih sudija Evrope, ne prepoznaje ABA ligu kao takmičenje, i sudije koje bi sudile ovo takmičenje bile bi u velikom problemu. Kako Telegraf saznaje iz dobro obaveštenih izvora, niko od zvaničnika FIBA nije rekao javno da će sudije imati problema, niti je FIBA poslala bilo kakav zvaničan dopis savezima u vezi toga.

Međutim, nezvanično bilo je nekih poziva sudijama od ljudi koji nemaju funkciju u FIBA, ali su bliski čelnicima. Srpske sudije su to prepoznale i polako jedan po jedan, otkazuju svoje poverenje ABA ligi. Jednostavno, ne žele da rizikuju da se zamere FIBA, čiji delegat za suđenje može vrlo lako da ih ove sezone "slučajno" preskoči u dodeli utakmica.

To se najbolje vidi na sajtu Aba lige gde su za samo dva meča u četvrtak delegirane sudije, a za pet duela nisu.

Izvor: Telegraf.rs
Foto: Twitter/ABA_liga

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter