Izvor:
31.03.2019 u 09:34
0

ABA LIGA: Pobeda nad Crvenom zvezdom!

Plejmejker Partizana Markus Pejdž, junak pobede svog tima nad Crvenom zvezdom (70:67) u drugom polufinalnom meču plej-ofa ABA lige, rekao je da se opustio i da mu je zbog toga proradio šut kada je bilo najpotrebnije.

Pejdz je u završnici sinoćnjeg susreta s večitim rivalom pogodio važne poene, a trener Partizana Andrea Trinkijeri istakao je da mu je verovao, rekavši da je "on Markus Godo Pejdž", aludirajući na junaka iz književnog dela Semjuela Beketa "Čekajući Godoa".

– Imao sam problema sa šutom u poslednjih nekoliko nedelja, pokušavao sam da se uklopim u napad. Navikao sam na to da pogađam i zapitao sam se šta mi se dešava. Ali, i dalje imam mnogo samopouzdanja, a i trener ima poverenja u mene. Umesto da pokušavam da se vratim u ritam, rešio sam da se opustim. Trener je nacrtao neke akcije i ja sam postigao poene – rekao je Pejdž novinarima posle meča.

Kreator igre crno-belih istakao je da su očekivali drugačiji meč, a osvrnuo se i na atmosferu u hali.

– Naši navijači su sjajni. Znali smo da će meč biti drugačiji. U prošloj utakmici su obe ekipe dale po 100 poena, bilo je mnogo napada, a sad je skoro celu prvu četvrtinu rezultat bio 5:2. Očekivali smo defanzivnu i sporiju utakmicu. Imali smo dobre poteze, Džok je uhvatio neke skokove u napadu, ja sam pogodio slobodna bacanja i uradili smo male stvari koje su bile presudan faktor – rekao je Pejdž i dodao da u majstorici očekuje veoma težak meč.

– Biće teško, Zvezda je domaćin. Igraćemo u napornoj atmosferi. Mi ćemo biti fokusirani i potrudićemo se da igramo svoju igru, defanzivno orijentisanu, tako da možemo da kontrolišemo tempo. To je najbolji način – zaključio je Pejdž.

Treća, odlučujuća utakmica za ulazak u finale ABA lige između Crvene zvezde i Partizana igra se sledeće subote, 6. aprila.

Za mesto drugog finaliste bore se Budućnost i Cedevita.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter