Izvor:
02.04.2019 u 11:23
0

PREDSEDNIK KK PARTIZAN ODGOVARA NA PROZIVKE IZ CRVENE ZVEZDE: „Partizan je klub koji gleda u svoje dvorište i ponosan sam na učinjeno u prethodne dve godine!“

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović poručio je danas da mora da "uđe u blato", ali ne i da, kako je istakao, uvredama odgovori na optužbe prvog čoveka Crvene zvezde Nebojše Čovića.

Dan nakon saopštenja crveno-belih, u kome je Partizan optužen za lošu organizaciju utakmice pod sumnjom da li je sve bilo unapred pripremljeno, Mijailović je replicirao najvećem rivalu pred majstoricu za finale plej-ofa ABA lige.

– Dan nakon nove epizode uvreda i licemerja iz Železnika, kao što sam i najavio prošle nedelje, primoran sam da uđem u blato i odgovorim nekome koji bi poslednji trebalo da deli lekcije nakon toliko godina širenja mržnje, nasilja i svih rabota. Partizan je klub koji gleda u svoje dvorište, predano i pošteno radeći na oporavku i osnaživanju kluba. Ponosan sam na učinjeno u prethodne dve godine i dajem sve od sebe da tim putem nastavimo– rekao je Mijailović.

On je dodao da je ponosan i na činjenicu da je polufinale ABA lige u fokusu kompletne evropske košarke, ali i na to što Partizan ima svetlu sadašnjost i budućnost.

– Nažalost, umesto da uživam u dobroj sportskoj predstavi i borbi na terenu, prinuđen sam da reagujem na određene stvari. Ako u Srbiji pokušate da se zalažete za gospodske manire u vođenju kluba i ophođenju u javnosti, ako ne replicirate na prozivke i uvrede, a kroz sredstva javnog informisanja se nikako ne konstatuju činjenice, onda višegodišnji postupci inicijatora, njegove toliko puta izrečene laži, postaju istina, poput one o gepekovanju. Kada sam video jučerašnje saopštenje, u prvom trenutku sam pomislio da je reč o prvoaprilskoj šali, ali pošto dan kasnije mediji to nisu potvrdili, osetio sam se počastvovanim.

Mijailović je objasnio da mu je drago što je ušao u društvo legendi Crvene zvezde poput Dragana Džajića, Zorana Slavnića, Ljubodraga Ducija Simonovića i Zorana Radovića, aludirajući na njihove sukobe sa prvim čovekom KK Crvena zvezda Nebojšom Čovićem.

– Opravdanje za ulazak u blato našao sam u reakciji najveće ikone FK Crvena zvezda, jer kada mirni i odmereni, svuda uvaženi Dragan Džajić, revoltiran uvredama i lažima pribegne sili, koju nije primenjivao ni prema bekovima koji su ga nemilosrdno tukli tokom cele karijere, zašto ne odgovoriti verbalno.

On je dodao da nema vremena za razne spinove i podmetanja dok je na čelu KK Partizan, ali i što vodi velike svetske brendove u regionu "Jaguar" i "Range Rover".

– Degutantno je da posle pljuvanja, drmanja koševa, gađanja bakljama, kaiševima, mokraćom, vodom, loptom iz VIP reda, jurenja igrača po terenu od strane klupskog vozača, pp aparata, paljenja kafića po Pioniru, da o organizaciji utakmice i posebno skrnavlju pehara, priča organizator na čijoj je utakmici pehar ukraden i uništen.

Mijailović je potvrdio da je protiv vređanja sa tribina bilo kakve vrste, posebno članova porodica, i apelovao na navijače Partizana da pevaju samo o njihovom klubu.

Treći meč između Crvene zvezde i Partizana igra se u subotu od 18 sati u hali "Aleksandar Nikolić".

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter