Izvor:
12.04.2019 u 19:27
0

CRVENA ZVEZDA BLIŽA TITULI: Pobeda u prvoj utakmici finalne serije plej-ofa ABA lige protiv Budućnosti!

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Budućnost pred prepunim tribinama dvorane "Aleksandar Nikolić" u prvoj utakmici finalne serije plej-ofa ABA lige – 91:72 (18:20, 27.22, 20:10, 26:20).

Crveno-beli su i četvrti put u isto toliko pokušaja ove sezone savladali aktuelnog šampiona regionalne lige i ponovo su to učinili ubedljivo, ali je ovaj trijumf bez premca najvažniji.

Za razliku od prošle godine kada je Budućnost na startu finalne serije napravila brejk u Beogradu, što je bilo presudno da Zvezdi skine krunu, crveno-beli ne samo da joj to sada nisu dozvolili, već su je deklasirali.

Tim trenera Milana Tomića je, zahvaljujući granitnoj odbrani i sjajnom šutu, večerašnji meč prelomio u trećoj četvrtini, kada je posle izjednačene borbe tokom prvog poluvremena uspeo da se digne i stigne do dvocifrene prednosti. Serijom 11:0, Zvezda je došla do "plus 15" i to je bio kraj nadanja Podgoričana da mogu do pobede.

U poslednjoj deonici domaćin je samo uvećavao prednost na radost svojih navijača. Generalno, domaća ekipa je odigrala fantastično drugo poluvreme.

Crveno-beli su ubacili čak 12 trojki iz 24 pokušaja, a gosti sedam iz 24 šuta, a Zvezda je imala i 22 asistencije naspram 14 košarkaša Budućnosti. U tim parametrima treba tražiti razliku među večerašnjim rivalima.

Druga utakmica finalne serije igra se u nedelju, takođe u "Pioniru" u 19.00.

Izvor: Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter