Izvor:
24.04.2019 u 20:15
0

PREMINUO REPREZENTATIVAC JUGOSLAVIJE: Bio je četiri puta balkanski šampion, jednom šampion Mediterana!

Zoran Maroević, reprezentativac Jugoslavije u košarci i osvajač srebrne medalje na Olimpijskim igrama 1968. godine, preminuo je u 77. godini.

Rođen je u Matuljima, u Istri, a prvobitno se bavio vaterpolom i rukometom, ali ga je visina odvela ubrzo u košarkaške vode.

Punu košarkašku afirmaciju doživeo je u OKK Beogradu, u kojem je igrao osam godina. Od 1964. do 1970. godine bio je deo izabranog tima Jugoslavije, a za reprezentaciju naše zemlje odigrao je 112 mečeva. Bio je deo generacije koju su činili Radivoj Korać, Ivo Daneu, Trajko Rajković, Vladimir Cvetković…

Četiri puta je bio balkanski šampion, jednom šampion Mediterana. Osvojio je i zlatnu medalju na nezvaničnom šampionatu sveta u Čileu 1966. godine. Na Evropskom prvenstvu 1969. godine osvojio je srebrnu medalju.

Izvor: Kurir.rs
Foto:

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter