Izvor:
08.05.2019 u 08:45
0

POBEDA DENVERA: Košarkaši Denvera pobedili su Portland sa 124:98!

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Portland Trejlblejzerse sa 124:98, u petom meču polufinala Zapada.

Ekipa iz Kolorada ovim trijumfom približila se plasmanu u finale konferencije, pošto vode sa 3-2 i u narednom duelu imaće prvu meč loptu.

Srpski košarkaš Nikola Jokić odigrao je još jednu vrhunsku partiju i ponovo se pokazalo da Portland nema rešenja za momka rođenog u Somboru.

Centar Nagetsa na terenu proveo je 34 minuta i ostvario je učinak od 25 poena (10/18), 19 skokova i šest asistencija. Pratili su ga Milsap sa 24 poena, Mari sa 18, dok je Geri Heris ubacio 16.

U poraženom sastavu Dejmijan Lilard je postigao 22, Kolins je imao 14, kao i Rodni Hud, dok je Mekalum ubacio svega 12.

Izabranici Majka Melouna odlični su otvorili utakmicu i posle nekoliko minuta imali su +8, 16:8. Ipak, Dejm Lilard je bio raspoložen i ubrzo je vratio Blejzerse u igru.

Na kraju prve deonice koševima Gerija Herisa i Nikole Jokića, Nagetsi dolaze do +8 (30:22), a konačan rezultat prvog kvartala postavlja Lilard – 31:25. Jokić je imao dve lične greške, što je značilo da će Meloun morati da ga sačuva u nastavku.

Postavljalo se pitanje kako će Denver reagovati bez njega na terenu i ako je neko sumnjao u igrače s klupe grdno se prevario. Odlično su igrali Nagetsi u ovim trenucima i prednost je samo rasla.

Posle nekog vremena Jokić se vratio u igru, Blejzersi su se držali na pristojnom zaostatku, ali su poklekli u finišu.

Džamal Mari imao je svoj šou, Milsap je sve radio, baš kao i Jokić, i na petnaest sekundi do kraja poluvremena rezultat je bio 65:45. Lilard je ponovo poentirao na isteku četvrtine i Denver je imao velikih +18 posle 24 minuta igre, 65:47.

Treća četvrtina ispostaviće se kao ključna. Nagetsi su odigrali defanzivno sjajnu deonicu, a i ofanzivno su odigrali dobro. Prednost je samo rasla, a u jednom trenutku bila je i +30. Nisu imali Blejzersi rešenje za Milsapa, Jokića i Marija i Denver je sigurnim korakom išao ka vođstvu u seriji.

Portland je u četvrtoj četvrtini imao dobru energiju i to zbog košarkaša s klupe. Igrali su dobro Kari, Lenard i Kolins, pa je tako i Meloun morao da reaguje. Čim je u igru vratio Jokića i Marija, Nagetsi su stabilizovali igru i mirno priveli utakmicu kraju. Jokić je na tri minuta do kraja izašao iz igre zbog šeste lične.

Izvor: B92
Foto: Facebook/nikola jokic

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter