BURA U NAJAVI: ABA liga dobija novog ČLANA,večitima se OVO neće svideti

 

Košarkaški klub Priština, iz istoimenog grada na Kosovu i Metohiji, pre dve sezone izrazila je želju da se takmiči u ABA ligi. Čelnici regionalnog takmičenja bez razmišljanja odbili su takav predlog, ali kako je predsednik ove ekipe Blerand Stavileci istakao opet će ovog leta pokrenuti tu ideju.

Iako Priština želi na Jadran, za očekivati je da će srpski klubovi jednoglasno staviti veto na ovu ideju.

- Još pre dve godine smo uradili šta je od nas zahtevano, pisali smo pisma pružali informacije, a to ćemo raditi i sada. Osim pisma o namerama, dostavljaćemo sve neophodne dokumente. Što se nas tiče, mi smo spremni, narednih dana ćemo povući neke poteze - rekao je Stavileci. ".

Prvi čovek KK Priština dodao je da su prilikom razgovora sa čelnicima ABA lige, sve države osnivači, izuzev Srbije i BiH imale pozitivan stav na ideju da se ovaj klub uključi u takmičenje.

- Problem je jasno politički, jer Partizan i Zvezda sve to gledaju na političkoj osnovi - pokušava Stavileci u celom slučaju, ako ga uopšte ima (jer se ne pita Priština o ulasku u ABA ligu, nego vlasnici takmičenja) da prikaže svoj klub kao žrtvu u pokušajima da ga ugura u neko takmičenje u kojem ga, kako sam kaže, ne želi pola lige.

 

Srbija danas
Foto: Arhiva 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  Bolja zemlja
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:05  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:05  Čađava mehana
16:00  FILM
17:30  Telemaster
18:10  Glamur specijal
20:00  Vesti - Pregled nedelje
21:00  Sudbine
21:40  Čađava mehana
23:00  Novajlije - Izbacivanje
02:30  Posle ručka