Izvor:
11.05.2019 u 19:51
0

KOŠARKA: Crvena zvezda savladala ekipu Borca u petom kolu Košarkaške lige Srbije!

Košarkaši Crvene zvezde savladali su u neizvesnoj utakmici ekipu Borca u Čačku rezultatom 77:67 u petom kolu Košarkaške lige Srbije.

Borac sjajno otvara utakmicu, a glavna uloga pripala je njihovom centru Đorđu Majstoroviću, koji je pravio velike probleme Dušanu Ristiću i Majku Odžu, pošto je za 10 minuta ubacio 9 poena centarskom dvojcu Zvezde.

Čitav kvartal je bio prilično poenterski potentan, pošto su i jedni i drugi pogađali veliki broj šuteva za tri poena, a ironija je da se Zvezda toliko mučila da je u jednom momentu šutirala 25% u ovoj četvrtini.

Borac je imao i dvocifrenu razliku u jednom momentu, ali je na kraju prvi period dobila sa šest poena prednosti.

Odmah u prvom napadu je Ognjen Dobrić prodao loptu, što je Borac znao da iskoristi. Majkl Odžo je u jednom od narednih napada uspeo da se lepo snađe u reketu i snažno zakuca pored Majstorovića.

U ovoj četvrtini smo videli jednu interesantnu situaciju. Spetljali su se Odžo i Dobrić i lopta je nakon jednog promašaja igrača Borca ušla u koš pa su poeni pripisani kapitenu Marinoviću, koji nije ulazio u igru.

Branko Lazić je imao sjajnu četvrtinu, ubacio je osam poena nakon što su ga ostavljali samog i pomogao je Zvezdi da dođe do izjednačenja pred kraj poluvremena, ali je Borac zahvaljujući Čarapiću i Kočoviću zadržao prednost pred odlazak na veliki odmor.

Crvena zvezda nijednom nije bila u vođstvu tokom prvih 20 minuta košarke. To se promenilo već u trećoj deonici, pošto su nakon sjajne sekvence Lazića i Riversa crveno-beli došli do prve prednosti. Čak su uspeli i da je održe, uprkos sjajnoj šuterskoj večeri koju je demonstrirao tim Jovice Arsića.

Primera radi, Ilija Đoković je za tri četvrtine ubacio pet trojki, a na drugoj strani još čudniji podatak – najefikasniji igrač Zvezde u dosadašnjem delu KLS, Dušan Ristić, nije imao nijedan postignut poen.

U poslednjoj deonici, Zvezda je pokazala zašto je bila favorit i u jednoj itekako neizvesnoj četvrtini uspela da izađe kao pobednik i da na kraju ostvari pobedu čak i na prvi pogled lako, iako je bilo sve sem toga.

Borac je u nekoliko navrata bio na korak od povratka u lidersku poziciju, utakmica je bila izuzetno neizvesna sve do poslednjeg minuta, kada je Zvezda uspela da napravi seriju 9:0, doduše zahvaljujući i nekim tehničkim greškama koje su zbog flopinga dobijali igrači Borca.

Na kraju, Zvezda je rezultatom 77:67 zasluženo pobedila Borac i do pete pobede u KLS–u. Najefikasniji je bio Kej Si Rivers sa 18 poena, koliko je postigao i Branko Lazić, a zanimljivo je da je Dušan Ristić ostao na nuli.

U redovima poražene ekipe, sjajnu je partiju pružio Ilija Đoković sa 22 poena od čega je čak 18 došlo van linije 6,75 i uz to je imao dve asistencije i pet skokova, dok je Đorđe Majstorović ostao na devet iz prve četvrtine.

Izvor: B92
Foto: Twitter/bigportal.ba

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter