MALJKOVIĆ: Tim nije u fantastičnoj situaciji ali će se na predstojećem Evropskom prvenstvu boriti kao i prethodnih godina!

 Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Marina Maljković izjavila je danas da tim nije u fantastičnoj situaciji, ali da će se na predstojećem Evropskom prvenstvu boriti kao i prethodnih godina.

- Uvek je svetinja nositi taj dres, a posebno kada igraš u Srbiji pred domaćom publikom. Da li je dres crveni ili plavi, to nam neće predstavljati problem. Važno je da se zna značaj tog dresa, da ti u glavi budu velikani i legende iz prošlosti koji su taj dres nosili. S dozom najpozitivnije energije i s našom publikom, da budemo najbolji mogući i da se borimo za ovu zemlju kao i uvek - rekla je Maljkovićeva posle promocije novih garnitura dresova nacionalnih selekcija.

Ona je istakla da ovaj tim nije ona reprezentacija koja je 2015. postala šampion Evrope i ona koja je na Olimpijskim igrama 2016. godine osvojila bronzanu medalju.

- Devojke su ostarile, dve košarkasice su se skoro porodile. Sve su to lepe i prirodne stvari. Znamo da je domaća liga najveći problem, jer je slaba u poređenju s ligama naših rivala na EP. EP je najteže takmičenje, teže i od Svetskog, često i od Olimpijskih igara. Nismo u fantastičnoj situaciji, ali smo od prvog dana krenuli da radimo sve kako bismo zemlju predstavile u najboljem svetlu i da pokušamo da napravimo ono što smo uradili 2015. i 2016. godine - rekla je Maljkovićeva.

Selektorka je istakla i da su pripreme na Zlatiboru bile najteži deo i dodala da još uvek ima mnogo prostora za rad. 

Srbiju pre početka EP očekuje kontrolni meč protiv Slovačke, a posle toga svoju formu kosaarkašice će proveriti i na turniru u Francuskoj.

- Taj turnir će nam najviše pokazati, jer će tu biti i direktan rival iz grupe Rusija. Biće još Turska i Francuska. Imamo starije igračice, dosta devojaka igra na sopstvenu odgovornost. Stavile su EP ispred svojih karijera, po cenu da posle EP nikad više ne igraju košarku. Raduju mlade igračice i to da definitvno ima materijala za budućnost - rekla je Marina Maljković.

Srbija će grupnu fazu igrati u Zrenjaninu u grupi D, sa Belgijom, Rusijom i Belorusijom.

- Mi nemamo problem s tim. Uvek je tako bilo. Potrebna je doza odgovornosti i to je ono čemu ih učim. Kao i uvek, mogu da garantujem da ćemo se boriti i da će biti izabrano 12 pravih devojaka - rekla je Maljkovićeva.

Ona se osvrnula na svoj povratak na čelo reprezentacije posle tri godine.

- Doživeli smo mnogo lepih trenutaka. To su jake emocije. Svi smo imali želju da se opet skupimo i da radimo, da pokušsamo da napravimo neko čudo i ovaj put - zaključila je Maljkovićeva.

Evropsko prvenstvo za žene organizuju Srbija i Letonija od 27. juna do 7. jula.

 

Izvor: Tanjug
Foto: PrintScreen 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
13:50 Dnevnik
14:10 Parovi - Jutarnja kafica
14:30 Serija: Suze moje sestre
15:20 Posle ručka
16:00 Vesti
16:10 Posle ručka - nastavak
17:30 Telemaster
18.10 Glamur
18:10 Kviz: Naslovna strana
19:00 Upoznajte Parove
19:55 Bingo
20:30 Upoznajte Parove
21:00 Ćirilica 
23:25 Parovi - Izbor pomoćnika
02:30 Parovi - Live