DESET DANA OD EVROPSKOG PRVENSTVA ZA ŽENE: Simbolično obeležavanje maršom od Trga Nikole Pašića do Starog dvora!

 

 Ženskim košarkaškim maršom od Trga Nikole Pašića do Starog dvora, u kojem je učestvovalo na desetine malih košarkašica, obeležilo je 10 dana do početka Evropskog prvenstva za žene, koje zajedno organizuju Srbija i Letonija.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić u društvu predsednika Košarkaškog saveza Srbije (KS S) Predraga Danilovića i generanog sekretara KS S Dejana Tomaševića, dočekao je devojčice ispred Starog dvora, koje su mu po dolasku poklonile košarkašku loptu.

Predsednik KS S Predrag Danilović zahvalio se devojčicama koje su po toplom vremenu, koje kako kaže, nije bilo za šetnju, upriličile obelezavanje 10 dana do početka EP.

- Smatram da će biti jedno veliko košarkaško veselje od 27. juna do 7. jula. Mislim da smo uradili sve što je do nas zahvaljujući gradu Nišu, Zrenjaninu, Beogradu, Ministarstvu omladine i sporta, ministarki Zorani Mihajlović i Vladi Srbije, bez kojih ne bismo mogli te stvari da uradimo. Cilj je da ostvarimo što bolji rezultat. Ne treba nikakvu tenziju da stavljamo devojkama na leđa, kao i da sva organizacija prođe u najboljem redu - rekao je Danilović novinarima ispred Starog dvora.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić istakao je zadovoljstvo što će glavni grad još jednom biti u prilici da se pokaže u najlepšem svetlu.

- Zahvalni smo devojčima koje su po toplom vremenu prošle kroz grad i još jednom skrenule pažnju da za 10 dana počinje Evropsko prvenstvo. Sjajna je prilika da se popularizuje košarka koja je naš nacionalni sport, da popularizujemo žensku košarku. Kroz sport uvek popularizujemo i zdrav način života, a za Beograd i meni kao gradonačeliniku, posebno je važno da imamo priliku da još jednom pokažemo da mozemo da organizujemo vrhunska takmičenja i da možemo da budemo dobri domaćini. 

Da ljudi koji budu dolazili na EP, da požele povono da dođu u Beograd, da ga preporuče i da još jednom pošaljemo poruku da je Beograd sjajna turistička destinacija", rekao je Radojičić i dodao da veruje da će košrakšice dati svoj maksimum, kao i da se nada da će tokom Evropskog prvenstva biti pozitivna energija i lepo navijanje.

Evropsko prvenstvo na programu je od 27. juna do 7. jula.

Srpske košarkašice grupnu fazu igraće u Zrenjaninu zajedno sa Rusijom, Belorusijom i Belgijom.

 

 

Izvor:Tanjug
Foto: Tanjug 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
19:55  Bingo
20:30  Upoznajte Parove
21:00  Ćirilica 
23:20  Parovi - Ispovesti
04:30  Rano jutro