Izvor:
21.10.2016 u 16:11
0

IGRAJTE ZA JAGODU: Zvezda večeras na paklenom gostovanju!

Crveno-beli doputovali u Istanbul na meč 2. kola Evrolige, protiv prošlosezonskog osvajača Evrokupa. Početak "paklenog" mini-ciklusa.

Petak, 19 časova, dvorana Abdi Ipekči.

Tačno 23 meseca posle mučkog ubistva Marka Ivkovića, košarkaši Crvene zvezde ponovo gostuju Galatasaraju, a oba tima za cilj imaju pobedu, nakon neuspešnog starta takmičenja na svom parketu.

CSKA je u Istanbulu održao lekciju Galatasaraju (84:109), dok je Darušafaka uspela da se vrati iz zaostatka od 16 poena i savlada Zvezdu u Beogradu – 70:73.

– Svesni smo činjenice da je priprema za ovakav meč uvek specifična zbog tragedije koja nas je zadesila pre dve godine – rekao je pred polazak na put Dejan Radonjić.

Zvezda je u sezoni 2014/15 drugi put gostovala Galatasaraju u Top 16 fazi, polovinom marta i tada gotovo da nije bilo nikakvih tenzija, pošto se turski klub nalazio u finansijskoj krizi i igrao je bez većih ambicija, pa ni odziv navijača nije bio impresivan.

Ovog puta se mogu očekivati pune tribine, baš kao protiv CSKA, kada je bilo i ubacivanja predmeta u teren i prekida utakmice, za šta je Galatasaraj kažnjen sa samo 12.000 evra.

– Znamo da nas čeka vrlo težak meč po svim aspektima i da moramo da odigramo dobro. Galatasaraj je napravio odličan, vrlo kvalitetan tim, sa čak devetoricom stranaca. Imaju iskustvo i veliki napadački potencijal osvrnuo se Radonjić na sastav pod vođstvom čuvenog Ergina Atamana.

Galatasaraj je letos u velikoj meri promenio igrački kadar.

Od starosedelaca su tu naš Vladimir Micov, Sinan Guler, Blejk Šilb i par mlađih domaćih igrača, a dovedeni su plejmejkeri Ras Smit i Džastin Dentmon (prilično "divlji" tandem), iskusni Emir Preldžić iz Darušafake, Džon Dibler i Aleks Tajus iz Efesa, nekadašnje NBA krilo Ostin Dej

Za Zvezdu predstojećom utakmicom počinje desetodnevni mini-ciklus u okviru kojeg će čak pet puta igrati za bodove u Evroligi i ABA ligi.

– Sa ovakvim ritmom smo se susretali u borbi za trofeje, ali nismo u prvom mesecusezone. Imaćemo još sličnih situacija, tako da treba sačekati i videti kako će sve to da se odrazi na kvalitet igre, ambijent, na kraju krajeva i rezultate – kaže Radonjić.

On je posebnu pažnju skrenuo na 26. i 28. oktobar, kada će crveno-beli dočekati Barselonu, pa gostovati Panatinaikosu, potom i Mornaru u Baru.

– Ovo govorim da bih upoznao javnost sa onim što nas očekuje i na moguće oscilacije u novoj situaciji. Mi ćemo dati sve od sebe da to iznesemo na pravi način, ali i da budemo najbolji kada je to takmičarski najpotrebnije – podvukao je šef struke crveno-belih.

Mondo.rs
Foto: Facebook/KK Crvena zvezda

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter