Izvor:
18.08.2019 u 15:15
0

KONAČNA ODLUKA AMERIČKOG SELEKTORA: Njih 19 „odjavilo“ Popa, a koga će JEDINO on precrtati?

Pred selektorom Sjedinjenih Američkih Država je teška odluka, ali verovatno lakša nego što je mislio pre mesec dana. Ipak, ko isključuje da će mu neko od preostalih košarkaša "učiniti" i sam odustati?

Entoni Dejvis, Džejms Harden, Erik Gordon, Bredli Bil, Tobajas Heris, S. Dž. Mekolum, Demijan Lilard, Kevin Lav, Andre Dramond, Montrez Herel, Bam Adebajo, Pol Milsap, Tadejus Jang, Džulijus Rendl, Kajl Lauri, Zajon Vilijamson, Marvin Begli, Pi Džej Taker i Dieron Foks.

Ovo nije spisak Sjedinjenih Američkih Država za Mundobasket, ovo je lista igrača koji su iz "ovog ili onog" razloga otkazali učešće na predstojećem turniru u Kini.

Bilo je povreda, bilo je "personalnih razloga", a bilo je i onih koji su jednostavno shvatili da ne treba da troše energiju na Svetskom prvenstvu i rizikuju povredu kada "zlato nije sigurno", nego da se pre svega fokusiraju na klupsku sezonu koja sledi od oktobra.

Gregu Popoviću je posle "otkaza" mladog Dierona Foksa, koji je tek jednu godinu u NBA ligi i pred kojim je tek dokazivanje, ostao na samo 13 košarkaša u rosteru, a da nijednog od pozvanih nije "precrtao" i poslao kući.

U narednim danima doneće konačnu odluku o tome ko će biti JEDINI košarkaš kome se on zahvalio lično, a da u stvari njemu nije uručena "korpa".

Svih 13 košarkaša otputovalo je u Australiju gde ih očekuju dueli sa "Ozijima" već 22. i 24. avgusta, a svi preostali košarkaši, bar prema izveštajima američkih medija, nadaju se da će "preživeti" jedini i poslednji rez i zaigrati na Svetskom prvenstvu u Kini.

Ipak, tako je delovalo od početka leta, čak 19 košarkaša kazalo je Popoviću da se "zahvaljuje na pozivu", pa nije isključeno da mu još neko olakša posao…

"Kada nekoga odstranite iz NBA tima, to je veoma teško… A to ćemo raditi i ovde. I biće još teže. Teško mi je to da uradim, ali moram!", kazao je Popović koji je i sam kao košarkaš bio "precrtan" sa spiska SAD za Olimpijske igre 1972. godine.

Kris Midlton, jedan od igrača za koje deluje da su "sigurni" za Kinu, kaže da potpuno razume Popovića i da se oni samo trude da mu što više otežaju posao pred "seču".

Šta vi mislite, ko od ovih igrača neće ići u Kinu?

SPISAK: Harison Barns (Sakramento), Džejlen Braun (Boston), Kajl Kuzma (Lejkers), Bruk Lopez (Milvoki), Kris Midlton (Milvoki), Donovan Mičel (Juta), Mejson Plamli (Denver), Markus Smart (Boston), Džejson Tejtum (Boston), Majls Tarner (Indijana), Kemba Voker (Boston), Džo Heris (Bruklin) i Derik Vajt (San Antonio).

Mondo.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter