POPOVIĆ ŽESTOKO ISKRITIKOVAO PREDSEDNIKA: Prvobitno nije imao nameru da odgovara na prozivku Trampa, ali je ipak rešio da se oglasi!

 

Trener San Antonija Greg Popovič oštro je odgovorio predsedniku Donaldu Trampu pošto je prvi čovek SAD kritkovao njega i Stiva Kera u vezi Kine.

Sve je eskaliralo posle poznatog sukoba između NBA i Kine, kada je Tramp zamerio Keru i Popoviču da ne govore ništa loše o Kini.

Oni ružno pričaju o SAD, ali kada je reč o Kini, ne govore ništa loše. Mislim da je to prilično tužno. Biće veoma zanimljivo šta će biti dalje -  rekao je Tramp.

U početku, Popovič nije imao nameru da uopšte odgovara na prozivku Trampa, ali je sada, uoči prijateljske utakmice sa Nju Orleansom ipak rešio da se oglasi.

Ponekad, sve to zvuči orvelovski. Pomislite na trenutak, pobogu, pa gde ja to živim? Kada naš predsednik stane pored tih lidera, kada priča sa njima i kada vidite kako reaguje, u poređenju sa Adamom Silverom i njegovim reakcijama... Ponosan sam na to kako je Adam Silver reagovao, bilo je to sjajno -  rekao je Popovič.

Poznato je da je Popovič od ranije žestok kritičar američkog predsednika. Nikada se ne usteže da kaže ono što stvarno misli.

- Sve što sam rekao je poređenje između principa Adama Silvera i njegove hrabrosti u situaciji nasuprot tome kako naš predsednik reaguje u društvu autroritarnih figura. Nevažno da li se radi o Saudijskoj Arabiji, Severnoj Koreji, Rusiji ili Turskoj. U poređenju sa Silverom, on je besmislen, impotentan i kukavica je. Silver je na drugoj strani stao uz našu naciju i uz principe - zaključio je Popovič.

 

 

 

 

Izvor: b92
Foto:Bleacherreport.com/Tmz.com/Printscreen 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnja kafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
21:00  Srbija na dlanu  
22:00  Parovi žurka  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro