Izvor:
04.11.2016 u 17:36
0

Radonjić je zapalio Kuću: Šta će da uradi sa Baskonijom?

Obe ekipe u večerašnji okršaj u Beogradskoj areni ulaze sa identičnim skorom (2-2), ali će nakon njega samo jedna imati tu privilegiju da se šepuri u gornjem delu tabele elitnog takmičenja.

Peto kolo Evrolige za peti okršaj sa Baskonijom ili Laboral Kućom u poslednje tri godine,rezultat 4:0 uz koš razliku 330:276 u korist Crvene zvezde. Ako bismo se vodili parametrima iz nedavnih okršaja crveno-belih i kluba iz Baskije došli bismo do zaključka da navijači srpskog šampiona nemaju zbog čega da strepe pred večerašnji meč, ali ako se uzme u obzir da je tim Sita Alonsa u prva četiri kola elitnog takmičenja savladao Anadolu Efes i Real Madrid, onda je jasno da klub iz srpske prestonice i te kako mora da bude obazriv u trećoj utakmici pred svojom publikom.

Ekipa Dejana Radonjića pobedom u Baru stavila je tačku na pakleni oktobar i koliko-toliko uzela daha pred dolazak neugodnog rivala u Beogradsku arenu. Ipak, s obzirom da je najveća dvorana na ovim prostorima pre samo devet dana na tom istom mestu „progutala“ slavnu Barselonu, onda je potpuno jasno koji tim mora da bude više zabrinut ove večeri.

Lideri u crveno-belom dresu su se smenjivali u prva četiri meča. Protiv Darušafake i Panatinaikosa to je bio Ognjen Kuzmić, protiv Galatasaraja Marko Simonović, a protiv Barselone Marko Gudurić. Za Baskoniju će biti potreban još jedan, ali će ponovo osnovni adut Radonjićevog tima biti odbrana, koja je pošteno zakazala u prvom poluvremenu utakmice u Atini, pa je Panatinaikos već tada stvorio više nego osetnu rezultatsku razliku, iz koje Beograđani nisu uspeli da se iskobeljaju do samog kraja.

Dakle, Zvezda može sebi da dozvoli luksuz skromnog napadačkog učinka, ali dekoncetraciju u odbrani – nikako. O tome svedoči i činjenica da je Zvezda drugi najneefikasniji tim u Evroligi sa 72,5 poena po utakmici, ali i druga najjača odbrana sa 72,8 primljenih poena po meču.
-Biće potrebno da navijači budu uz nas i da prevaziđemo sopstvene mogućnosti kako bismo dobili Baskoniju. Nadam se da ćemo uspeti da budemo konkurenti timu koji je favorit na ovom meču. Na nama je da damo sve od sebe da ih poremetimo – rekao je pred večerašnji okršaj u Areni Dejan Radonjić.

Zvezda ima svoje dominantne igrače, ali ima i Baskonija. Toko Šengelija prosečno ubacuje 15,8 poena po utakmici, a u dosadašnjem toku sezone istakla su se i Adam Hanga (12,8), odnosno plejmejker Šejn Larkin (11,3p, 6,8as), ipak, za nekolicinu odličnih igrača samo jepitanje kada će eksplodirati. Alonso ima zaniljiv i vrlo kvalitetan tim, koji može da napravi ozbiljne probleme svakom rivalu, znatno kvalitetnijem i od Crvene zvezde. Klub iz Vitorijeje posle odlaska Velimira Perasovića drastično promenio igrački kadar, doveden je veliki broj igrača i napravljen popriličan komfor u rosteru, ali je za sada nejasno koliki su mu krajnji dometi. To će pokazati vreme.
-Koncetracija će biti presudna večeras. Događaji tokom utakmice će napraviti prevagu, a ne tehniče ili taktičke odluke uoči meča. Frustracija ili greške tokom jednog minuta vas mogu dovesti do puta iz kojeg će biti teško vratiti se. Teško je naći tako veliku i sličnu arenu ispunjenu toliko motivisanim navijačima, ali mentalno smo se spremili za taj efekat i siutacije koje se mogu desiti. Crvena zvezda ima važne igrače kao što u Dženkins, Simonović, Kuzmić.. Moramo da se poboljšamo u odbrani i kaznimo rivala u tranziciji kada se budemo domogli skoka".

Atmosfera u Beogradskoj areni će ponovo biti zapaljiva, jer crveno-beli imaju odličnu priliku da se domognu treće pobede u Evroligi, koja bi im omogućila da se ponovo šepure u gornjem delu tabele elitnog takmičenja. Za pojedine igrače Baskonije, čak i one najvažnije ovo će biti prvi put da se suoče sa tolikim brojem glasnih navijača protivničkog tima.
"Nikada nisam igrao u Beogrdskoj areni. Uzbuđen sam da vidim šta će se dešavati. Takva atmosfera može da vas motiviše, ali i da vas spusti, međutim, mi moramo da se fokusiramo na ono što se dešava na terenu, kako buka ne bi uticala na nas. Crvena zvezda je veoma dobar tim i zbog toga su u Evroligi, igraju izuzetno agresivno. Pobede na strani su izuzetno važne, ali već smo pokazali da smo u stanju da pobedimo svaki tim bez obzira na to da li igramo kod kuće ili u gostima. Potrudićemo se da igramo isto kao i dosad i pokušati da ostvarimo još jednu pobedu", rekao je Šengelija.

Sudijsku trojku u večerašnjem meču predvodiće Poljak Jakub Zamojski, a pomogaće mu Grk Petros Papapetru i Izrealac Amit Balak.

Izvor: Mozzartsport
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter