Izvor:
16.11.2019 u 19:13
0

TRENER PARTIZANA PRED VEČITI DERBI: To su utakmice u kojima zaboraviš na umor i povrede!

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri, pred večiti derbi protiv Crvene zvezde u 7. kolu ABA lige, rekao je da bi voleo da njegov tim dobije taj meč.

– Evo čekamo Filipidesa da dođe sa maratona i da nam kaže kako izgleda velika Arena, jer ne znamo kako izgleda. Nemamo šansu da tamo treniramo. Šalim se, to su male stvari koje ne pomažu, ali u osam sati ćemo igramo. Derbi je uvek nešto posebno. Stvar je da zaboraviš umor, povrede, uvek nešto više imaš da daš. Oni su dobra ekipa, važna je utakmica, Veoma bih voleo da je dobijemo, ali možda bih više voleo da dobijemo one derbije koji su na kraju sezone. Ovo je kao atletika ili Formula 1, koje vreme imaš u prvom krugu. Nekad imaš najbolje vreme u prvom krugu i dobiješ trku, a nekad nemaš najbolje vreme u prvom krugu i ne dobiješ trku – rekao ja Trinkijeri novinarima na treningu ekipe u Maloj areni, koja zbog prvog Komtrejd maratona nije trenirala u "Štark areni".

Trener crno-beli istakao je da mu je drago što će sa Andrijom Gavrilovićem ukrstiti košarkaške filozofije.

– Drago mi je igram protiv Andrije Gavrilovića. On je bio u mom gradu, družili smo se. Sad sam ja u njegovom gradu. Drago mi je da je dobio šansu, želim mu najveći uspeh u svim utakmicama sem sa Partizanom – rekao je Trinkijeri i osvrnuo se na zdravstveno stanje pred debri.

– Povreda Voldena…. Derbi je derbi, uopšte nije važno, pet igrača koji će se boriti ćemo sigurno naći. Trifunović ne može, žao mi je. Videćemo da li će se Volden igrati, ne znamo još, nije teška povreda, ali je jako dosadna povreda i moramo biti oprezni. Ali, ne brine me to.

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde u beogradskoj areni podigraće drugi večiti derbi u istoriji, a pre 10 godina u polufinalu završnog turnira regionalne lige, crno-beli su slavi 64:58.

-Ja bih voleo da ako imamo šansu da napunimo Arenu. Voleo bih da bude novi rekord gledalaca za derbi, voleo bih da to pirpadne Partizanu, ako već ne pripada", rekao je italijanski stručnjak koji je upitan i da li je razgovarao sa kapitenom Novicem Veličkovićem, koji je bio akter tog derbija od pre deceniju.

-Nisam o tome, ali s njim uvek pričam. Novica je kao knjiga ima iskustva, ima priča o tim derbijama".

I Partizan i Zvezda večiti derbi dočekuju posle dva poraza u evropskim takmičenjima, a Trinkijeri jer izjavio da ta utakmcia ne može da se veže za druge mečeve.

Za razliku od crveno- belih, koji su u petak igrali Evroligu protiv ASVEL-a, crno-beli su za ovaj susret imali dva dana više za pripremu.

-Značiće u onoj meri u kojoj iskoristimo tu prednost. Oni imaju jako "dubok" roster, imaju imena da se napune starnice i stranice u novinama. Oni su se prirpemili i za takve situacije. Mislim da su oni vrlo dobra ekipa, imaju dubinu. Veliki su na bekovima, centrima…. Oni su napravili ekipu budu u prvih osam u Evroligi. To sve govori", zaključio je Trinkijeri.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter