Izvor:
14.11.2016 u 04:46
0

Za njih umor ne postoji: Zvezda protutnjala Zagrebom!

Sjajna partija Beograđana u Draženovom domu gde su lako porazili Cibonu sa 91:70.

Lakše nego što su mnogi očekivali Zvezda je večeras proletela kroz Draženov dom gde je u derbiju devetog kola ABA lige ubedljivo porazila Cibonu sa 70:91 i zadržala oreol jedinog neporaženog tima u dosadašnjem toku regionalnog takmičenja.

Zasluženo, jer su crveno-beli bili mnogo bolji od Cibosa tokom celog meča u kojem se, bar je tako delovalo, nisu mnogo umorili pred naredno iskušenje koje ih očekuje u Evroligi i gostovanje u Bambergu u utorak uveče.

Čitav posao Zvezda je odradila u prvih 20 minuta koje je obeležio Amerikanac Nejt Volters. Konačno se desilo ono što su priželjkivali mnogi navijači Crvene zvezde, da novajlija iz Denvera proradi, a on je za devet minuta koliko je proveo na parketu u prvom delu ubacio 14 poena i imao jedan skok. Bila je ovo njegova najbolja partija od dolaska u redove srpskog šampiona, a meč je završio sa poena na svom kontu.

Uz Voltersa, sjajan je bio večeras i Ognjen Kuzmić koji je ubacio 13 poena i četiri skoka, kao i Stefan Jović koji odmorio dobar deo meča, ali je ubacio 14 koševa i upisao šest asistencija. I Milko Bjelica je zabeležio dvocifren učinak, ubacio je 11 poena, dok je Dženkins meč završio sa 10 koševa..

Ključ Zvezdine pobede leži u činjenici da je igrala sjajnu odbranu i potpuno zaustavila do ovog kola nezaustavljivi tandem Cibone Ante Žižić – Željko Šakić. O tome najbolje svedoči i podatak da su crveno-beli u prvom poluvremenu naterali protivnika da izgubi čak 11 lopti. Žižić je pružio partiju ispod proseka ubacivši „neprimetnih“ 16 poena, dok je Šakić ubacio samo šest poena.

Zvezda je konstantno vodila tokom celog meča, a sredinom treće četvrtine došla je i do velikih 23 poena prednosti. To je nije opustilo, trener Radonjić je izmenama držao svežinu ekipe, pa je početkom četvrte četvrtine bilo i plus 25 za crveno-bele. Malo opuštanje u finišu kada je Cibona prišla na 13 poena zaostatka, nije uticalo na konačan ishod pa je Zvezda velikom brzinom za manje od sat i po vremena upisala devetu pobedu u nizu u regionlanom takmičenju.

CIBONA – CRVENA ZVEZDA 70:91 (18:23, 15:30, 19:20, 18:18)

Dvorana: Draženov dom
Gledalaca: 3.500
Sudije: Boltauzer, Koljenšić, Majkić

CIBONA: Rejnolds 4, Šakić 6, Marineli 9, Marić, Ćorić, Džonson 8, Rozić 15, Sulejmanović, Slavica 6, Joksimović 6, Žižić 16, Gospić.

C: ZVEZDA: Volters 14, Dangubić 2, Mitrović 8, Lazić 8, Simanić, Dobrić, Simonović 4, Dženkins 10, Gudurić 4, Jović 14, Kuzmić 13, Bjelica 14.

Izvor: Mozzart
Foto: Facebook/ KK Cibona

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter