Izvor:
06.12.2016 u 02:44
0

Zvezda ubedljiva: Panteri nemoćni pred Dženkinsom i Gudurićem!

Stefan Jović meč presedeo na klupi, Luka Mitrović se nije skidao zbog povrede, crveno-beli slavili.

U Evroligi po sistemu povuci-potegni, ali u svom dvorištu, u ABA ligi Crvena zvezda igra bez greške! Crveno-beli su upisali i 12. pobedu u ovom takmičenju, a žrtva je bio FMP – 93:62 . Sasvim očekivano. Kvalitet i snaga evroligaša su došli do izražaja, domaće je čak išao i šut, pa tim iz Železnika praktično nije ni imao šanse za nešto više u ovoga puta praznjikavom Pioniru.

Zvezda je od prvog minuta počela da diže prednost, ona je postepeno rasla, stigla na preko 20 poena na startu drugog poluvremena i tada je već bilo više nego jasno ko će odneti pobedu. Ako je iko i postavljao to pitanje.

Šuterski najraspoloženiji bili su Čarls Dženkins sa 16 i Marko Gudurić sa 15 poena, a sa 24 indeksna poena istakao se i Nemanja Dangubić: 12 poena, šest skokova, pet asistencija i tri ukradene lopte. Stefan Jović je mogao da odmori. Sve skupa, čak šestorica crveno-belih igrača upisali su dvocifren košgeterski učinak.

Zvezda je na startu duela počela sa Dženkinsom na mestu plejmejkera i Ognjenom Dobrićem u igri koji je dobio minute da pokaže šta zna i to je činio u nekoliko navrata šutem iz daljine, ali prodorima. Ognjen Kuzmić je bio nerešiva enigma za Pantere koji su ga teško branili u reketu, pa je visoki centar lako dolazio do skokova i poena. Jasno se videlo koliko je fizički nadmoćan.

Crveno-beli su brzo stigli do rezultatske prednosti koja se kretala oko 10 poena razlike, a u igri nije bilo Luke Mitrovića koji ima problem sa listom, pa je uz Petra Rakićevića(povreda kolena) i Nikolu Rebića (mononukleoza) meč ispratio u civilu pored terena. Veću minutažu dobio je i mladi Boriša Simanić. Proveo je na parketu 17 minuta, nije se upisao u listu strelaca, ali je razgalio publiku efektnom rampom na Filipu Čoviću.

Gosti iz Železnika su pokušavali da pruže otpor, ali su pod košem imali veliki deficit u fizičkoj snazi, dok im ni šut nije išao pa su se našli u zamci. U prvom poluvremenu FMP je šutirao 1/11 za tri poena, ali će se pamtiti lepo zakucavanje Džona Boldena. Inače, samo je Dragan Apić sa 13 poena bio dvocifren u poraženom timu.

U drugih 20 minuta razlika je dotakla nedostižne brojke, pa je publika aplauzom nagrađivala lepe poteze sa obe strane.

Generalno, bila je ovo dobra šansa za Dejana Radonjića da odmori igrače koji nose najveći teret, da uigra neke od kombinacija i da u određenom smislu pripremi ekipu za put u Istanbul.

Zvezda gostuje Fenerbahčeu u četvrtak od 18.45

CRVENA ZVEZDA – FMP 93:62 (25:16, 24:14, 25:16, 19:16)

Dvorana: Aleksandar Nikolić (1.562);
Sudije: Vojinović, Juras, Šundić;

CRVENA ZVEZDA: Volters 10, Dangubić 12, Lazić 2, Simanić, Dobrić 11, Simonović 8, Dženkins 16, Gudurić 15, Jović, Kuzmić 8, Bjelica 11;
FMP: Radanov 5, Čović 4, Davidovac 7, Apić 11, Lazarević 5, Bursać 7, Šešlija, Kutlešić 3, Žižić 5, Ljubičić 2, Kaplanović 5, Bolden 6.

Mozzartsport
Foto: Facebook/ KK Crvena zvezda

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter