Izvor:
03.01.2017 u 02:46
0

Nastavljen pobednički niz: Posle prvaka Evrope, Zvezda demolirala Zadar!

Crveno-beli lako do 16. pobede u regionalnom takmičenju.

Šta je Zadar posle pobede protiv CSKA? Dečija igra! Nimalo potcenjivački. Po prostom sportskom princpipu: bolji sam, pobediću te. Najviše što mogu. Nema štednje. S takvim pristupom crveno-beli su poslali kući Zadar s rezultatom 113:65 i tako došli do skora 16/16 u ABA ligi.

Zahvalni na pobedi protiv Armejaca u Evroligi, navijači su ispunili "Pionir" i dobili priliku da vide kako njihovi ljubimci rastavljaju protivnika na proste činioce. Kada za 20 minuta daš 67 poena, to dovoljno govori o utakmici, ali i o razlici u odnosu na protivnika.

Bio je to svojevrsan poligon na kome su Radonjićevi igrači pokazali publici šta znaju, pokušali nešto što do sada nisu, a delovalo je da im je sve polazilo za rukom. Razlika je bila više nego očigledna. Jer kada u 15 dana tučete tri poslednja prvaka Evrope, jasno je da vam i daleko jače ekipe od Zadra ne mogu ništa.

Mitrović je otvorio meč s dva laka koša, na to su se nadovezali Dobrić i Jović, pa je već posle manjeod tri minuta igre Zvezda imala osetnu prednost. Odbrana je radila svoj deo posla, Kuzmić udarao blokade i ispravljao promašaje u napadu. Do kraja poluvremena proradio je i Dangubić, Volters je pokazao deo svog defanzivnog umeća. Dobrić je dobio više minuta u igri, a tome da li je zadovoljan njegovom igrom Dejan Radonjić je pokazao aplauzom i prijateljskim tapšanjem po glavi mladog košarkaša.

Navijači su se opet najveći aplauz dali Marku Simonoviću, a kada je bio u igri čim bi lopta poletela ka njemu čulo se gromoglasno ”šuuuut“ sa tribina. Šansu da zaigra dobio je Petar Rakićević kome će svaki minut biti dragocen.

Posle 10 minuta igre crveno-beli su vodili vodili s 30:11, na poluvremenu je bilo – 67:27, odnosno 40 razlike! Zvezda je bila nadmoćna na svim poljima, imala bolji šut, jaču unutrašnju igru, bolje kontranapade. Gostima se nije dobro pisalo…

A i u drugom poluvremenu čitali su Zadrani isti rukopis. Simonović je nastavio da drži olovku kod sebe i trojkama je zasipao mrežicu Zadra. Praznično raspoloženje počelo je uveliko u tim momentima, pritiska nije bilo, pa je do kraja treće deonice na semaforu pisalo 96:40.

Poslednja četvrtina bila je samo formalnost mada su crveno-beli bilo milostiviji, pa su Zadrani prošli bolje nego kada su u oktobru izgubili sa 62:120 od Cedevite što je najubedljivija pobeda nekog tima u istoriji ABA lige. Ali ova i ovakva Zvezda i bez tog rekorda je NBA nivo za pojedine rivale iz regionalnog takmičenja.

I naoštrila je kandže pred odlazak u Kaunas gde gostuje Žalgirisu 5. januara.

Mozzartsport
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter