Izvor:
15.01.2017 u 04:15
0

HRVATI TRAŽE KAZNU za Zvezdu: Smeta im ćirilica u Srbiji!

Pošto nemaju svoje predstavnike u Evroligi, hrvatskim medijima ne preostaje ništa drugo nego da temeljno prate utakmice Crvene zvezde u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju.

Iako su crveno-beli zaređali sa velikim pobedama, redom su padali Real, CSKA, Fenerbahče, pojedinim medijima to nije bilo u prvom planu, već činjenica da se na tribinama nalazi zastava "Vukovar" ispisana na ćirilici.

Pod naslovom "Odvratne provokacije iz Srbije: Delije opet vređale Grad heroj", ističe se da je u pitanju sramotna zastava.

"Na tribinama beogradske arene 'Aleksandar Nikolić' Delije su ponovno okačile sramotnu zastavu s natpisom Vukovar na ćirilici, napisanoj na srpskoj trobojci. I nastaviće to da rade sve dok Evroliga i Fiba žmure na sramotno izrugivanje Gradu heroju i svemu što je Vukovar pretrpeo u srbočetničkog agresiji u napadu na Hrvatsku", piše 24sata.

Hrvatski list takođe u tekstu pominje vojvodu Momčila Đujića, kao i generale vojske Republike Srpske Ratka Mladića i Zdravka Tolimira.

"Ne tako davno, Delije su imale pravi četnički dernek kad je u Beogradu gostovala Cedevita. U februaru 2016. Zvezdini navijači pevali su četničku himnu 'Od Topole pa do Ravne gore', veličali su zločinačkog popa Đujića kao i pokojnog Zdravka Tolimira, ratnog zločinca koji nije dočekao pravdu, već je umro u Hagu iza rešetaka. Tolimir je bio general vojske Republike Srpske i desna ruka još jednog ratnog zločinca Ratka Mladića. Momčilo Đujić bio je zloglasni četnički vojvoda iz Drugog svetskog rata odgovoran za masovne pokolje hrvatskog civilnog stanovništva u Dalmaciji", navodi se u tekstu.

Izvor: Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter