Izvor:
21.02.2017 u 21:15
0

Milojević o svom bivšem igraču: JOKIĆ JE NAJBOLJI DODAVAČ NA SVETU!

http://images.happytv.tv/var/resizes/VIP/dejan%20milojevic.jpg?m=1487680814

Prva zvezda Denvera je prethodnog vikenda učestvovala na svom drugom Ol-star meču u karijeri, takmičio se u takmičenju veština i ponovo bio deo utakmice koju igrači 'ostatka sveta' igraju protiv 'Tima Amerika'.

"Iskreno, očekivao sam da igra na ovom nivou, ali ne ovoliko brzo jer mu je ovo tek druga NBA sezona. Očekivao sam da ovo što sada radi može da dostigne za koju godinu, ali sve nas je iznenadio – igra sjajno i uživam gledajući ga", počeo je Milojević priču za B92.
http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/Sport/JOKIC.jpg?m=1479893463
Bivši centar Beovuka, FMP Železnika, Budućnosti, Partizana, Pamese i Galatasaraja ističe da je od prvog dana u Somborcu video NBA potencijal.

"Prepoznao sam da je NBA kalibar, iz prostog razloga jer je verovatno najbolji dodavač na svetu. I, sad ja mogu da vam pričam da sam ga naučio da dodaje, ali ne – nisam. To je nešto što imaš urođeno i mi kao treneri možemo samo da mu dodatno olakšamo, odnosno da mu damo savet da u određenim situacijama bolje dodati 'ovamo ili onamo'. Trener teško može da nauči igrača kome i kada dodati. Sve što mi možemo da uradimo jeste da mu 'spejsingom' olakšamo igraču da ima što bolji raspored ostalih saigrača, pa da on može bolje da doda i to je jedini zadatak trenera, u ovom slučaju. Kao što sam i rekao, verovatno najbolji dodavač na svetu s pozicije centra i upravo je to razlog zbog kog sam bio ubeđen da je on NBA kalibar", ističe Dejan.

Međutim, Milojević je bio veoma zabrinut njegovim fizićkim stanjem kada je stigao u Megu, pošto se plašio da ga neko ne povredi.

"Ne da nije mogao da izdrži jednu četvrtinu, nego nije mogao da trenira… On kada je došao u Megu, odradio je jedan trening posle kog sam video da je bio toliko nespreman, da bih ja – u dogovoru sa Miškom Ražnatovićem i kondicionim trenerom Markom Ćosićem – napravio plan da mesec dana samo radi na kondiciji. Nije mogao deset sklekova da uradi, zbog čega sam se uplašio da će se povrediti. U tom trenutku, trenira zajedno sa Novicom Veličkovićem, Bobijem Marjanovićem, Goranom Ćakićem, strašnom centarsokm linijom, gde svi igraju izuzetno čvrsto… Rekoh sebi, povrediće ga neko, što nikako nisam želeo da se dogoditi detetu od 17, 18 godina. Na kraju se taj plan ispostavio kao pravi. Kada je posle toga ušao u tim, počeo je da igra, bio je član startne petorke uz sve ove spomenute igrače".

Takođe, trener ekipe iz Sremske Mitrovice kaže da za Nikolu ne može da kaže da je bio 'čudesan radnik' kada je u pitanju trening, već da je to variralo od situacije do situacije.

"Ne mogu da kažem da je bio neki čudesan radnik, kada je u pitanju trening, pošto je to variralo. Bio je radnik samo za one stvari i vežbe u kojima se takmičio. Tu je uvek bio na svom maksimumu jer je pobednik i voli da pobedi. Kada sam to uvideo, trudio sam se da takvih vežbi bude što više – kako bi on bio angažovaniji. Opet, kada dođu neke vežbe koje se sastoje od 'suvih' ponavljanja tu je odrađivao posao. Nije bio loš, pošto nikome ne dozvoljavam takav pristup na treningu".
http://images.happytv.tv/var/resizes/FITNES/nikola-jokic-3-01.jpg?m=1486279748
Milojević je potvrdio priču da je Jokić jeo 'kilogram bureka i pio litar koka-kole dnevno'.

"Imali smo problem jer je jeo kilogram bureka i pio litar koka-kole dnevno, što je zaista istinit podatak (smeh). Prvo smo morali da ga ubedimo da to nije zdravo.. Jer, šta god mi radili na treningu, takav režim ne bi doneo ništa dobro. Međutim, on je pametan dečko. Taj problem imali smo samo u početku jer je ubrzo sve krenulo kako treba. Danas, u NBa je doveo telo na jedan zavidan nivo, ali zasluge idu svim kondicionim trenerima koji su radili s njim – od našeg Marka Ćosića pa na dalje", otkrio je Miloje.

http://images.happytv.tv/var/resizes/FITNES/vlade-divac.jpg?m=1487660736

Nikolu već sada porede sa Vladom Divcom, čuvenim centrom naše košarke i nekadašnjim članom Šarlot Hornetsa, Los Anđeles Lejkersa i Sakramento Kingsa,

"Prevazići Divca je jako teško jer, ako gledamo samo brojeve, verovatno će ga prevazići. Ali, uticaj koji je Divac imao u NBA ligi je 'veliki. Evo, čovek je danas generalni menadžer Sakramenta i to neće biti lako stići. Vlade je veoma harizmatičan čovek, puno ljudi u Americi ga voli i nadam se, pošto i Joka ima tu harizmu, da će ići tim putem… Na dobrom je putu, samo da ga povrede zaobiđu i samo nebo je limit".

Milojević je za svoje vreme na klupi Mege iškolovao četiri NBA igrača, pored Jokića i Bobana Marjanovića – u najjačoj ligi sveta su i hrvatski centar Ivica Zubac (Los Anđeles Lejkers), odnosno bek Timoti Luvavu (Filadelfija 76ers).

"Ne mogu da kaže da igrači prave trenere ili da treneri prave igrače. To je uzajamno povezano. U ovom trenutku imam tri 'svoja' centra. Nikolu, Bobija i Ivicu Zubca. Iako je Bobi otišao iz Crvene zvezde u Ameriku, zbog čega treba napomenuti i velike zasluge Dejana Radonjića, ja ga računam kao svog. Moram da kažem da mi je baš drago da svi igrači koji odlaze iz Mege igraju u NBa ligi. I Luvavu ima ulogu u Filadelfiji, i Zubac igra u Lejkersima, o Jokiću i da ne pričamo… Verovatno da bi i Bobi igrao da je otišao pravo iz Mege (smeh)".

Za kraj, našeg novinara zanimalo je da li bi Milojević iz najboljih igračkih dana zaustavio Nikolu Jokića na terenu.

"Pa naravno (smeh)", zaključio je Dejan Milojević.

B92

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter