Izvor:
07.04.2017 u 01:44
0

KAD POVREDA PROMENI SNOVE: Evo čime se pre košarke bavio Marko Gudurić! (VIDEO)

U zanimljivom intervjuu za zvanični sajt Evrolige košarkaš Crvene zvezde Marko Gudurić se prisetio početaka košarkaške karijere, kojim je sportom želeo da se bavi pre košarke, ko su mu bili idoli i šta mu je veliki san.

"Bio sam veliki fudbalski fan, početak bavljenja košarkom je bio "incident", doživeo sam povredu na stopalu, a sada sam srećan zbog toga", uz osmeh je započeo miljenik Zvezdine publike.
A sada je jedan od najtalentovanijih košarkaša…

"Srbija je košaršaka zemlja. Toliko titula, uspeha, Dejan Bodiroga je bio moj idol. Ne možete da napravite uspeh bez žrtvovanja i napornog rada. Svaki trening i vežbu treba da odradite na najbolji mogući način".

Marko Gudurić je pored Luke Dončića, Anta Žižića, Čedija Osmana i Aleksandra Vezenkova, kandidat za "Zvezdu u usponu" Evrolige. Marko za sebe ne voli da kaže da je izraziti trojkaš.

"Jeste, mogu da pogodim, ali volim da kažem kako sam "ol araund" igrač. Velika je čast biti među pet igrača koji mogu da osvoje taj trofej. U svakoj utakmici imam veliku želju da pobedim, u svakom meču želim da se nadmećem, zbog toga sam i počeo da treniram".

Iako je nedavno napunio 22. rođendan vremena za slavelje u žestokom ritmu nije bilo, ali rođendanske želje i snovi uvek postoje.

"Nisam imao tako veliku proslavu, s obzirom da sam imao trening. Tako da nije bilo proslave. Kao rođendanski poklon, ako mogu nešto da biram, to bi bila bi titula u Evroligi sa Crvenom zvezdom pred našim navijačima u Beogradu. To je moj san".

Posebnu fascinaciju za ljubitelje košarke širom Starog kontinenta predstavlja atmosfera koju prave navijači srpskog šampiona.

"Naši navijači su bukvalno šesti igrač na terenu. Osećaj je "super lud", oni počinju da pevaju pesmu pre himne Evrolige, to je sada ritual. Vi ne možete da čujete himnu u Beogradu".

Najlepši osećaj u košarci…

"Kada postignete koš i čujete zvuk mrežice, to je najlepša stvar u košarci – taj zvuk", zaključio je Marko Gudurić.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter