Izvor:
11.04.2017 u 16:01
0

BRAĆA BRANILA JOKIĆA, POLETELI NA SUDIJU: Umalo skandal u najjačoj ligi sveta! (VIDEO)

Strahinja i Nemanja Jokić poleteli sa tribina da se obračunaju s arbitrom koji je njihovom bratu dosudio tehničku grešku u finišu meča sa Oklahomom a Denver je posle toga izgubio.

Braća Nikole Jokića, Strahinja i Nemanja, htela su da se obračunaju sa sudijom Kenijem Mauerom jer je srpskom košarkašu dosudio tehničku dva minuta pre kraja meča sa Oklahomom! Denver je poražen u noći između nedelje i ponedeljka od Tandera (106:105) i time je izgubio sve šanse da se plasira u plej-of.

Pobedu Oklahomi doneo je fantastični Rasel Vestbruk, trojkom s deset metara u poslednjoj sekundi utakmice. Ipak, konačnom rezultatu je doprineo i prvi sudija Keni Mauer. Iskusni arbitar je u trenutku dok se lomio rezultat u završnici meča dosudio prvo nesportsku ličnu grešku Jokiću zbog faula nad Vestbrukom. Zatim je naš košarkaša zbog pitanja "Šta sam uradio" dobio i tehničku grešku.

Silne uvrede

Strahinja i Nemanja Jokić su bili veoma nezadovoljni tom odlukom, pa su se spustili niz tribine. Oni su došli do samog terena i uputili su mnogobrojne uvrede prvom arbitru, a obezbeđenje im nije dozvolilo da uđu na teren.

Posle meča Nikola nije komentarisao ponašanje starije braće, ali samo je istakao da nije zaslužio tehničku.

Prišao sam sudiji i pitao sam ga: "Zašto?" On mi je rekao: "Neću da pričam s tobom." Rekao sam: "Okej", i odmakao se jer je Vestbruk izvodio slobodno, a ja sam dobio tehničku. Ako je tehnička zbog "Okej", onda u redu – objasnio je Jokić.

Srpski reprezentativac je na meču sa Olkahomom postigao 23 poena, ali on kaže da to nije bitno kada su izgubili meč.

Nismo uspeli da dobijemo meč i veoma mi je žao zbog toga. Lični uspesi i rezultati su mi manje bitni. Razmišljam samo o tome kako tim da bude što bolji.

Nategnuta odluka

Trener Denvera Majk Meloun takođe je istakao da njegov igrač nije zaslužio da dobije tehničku.

Keni Mauer je kazao da su mu rekli da se odmakne, a on nije to učinio. Takvo sam objašnjenje dobio. Mislim da je to bila nategnuta odluka na dva minuta pre kraja, kada je utakmica i dalje bila neizvesna. Nije se ništa bunio, nije psovao, nije uradio ništa strašno. Igrač mora znati da je zaslužio tehničku – kazao Meloun.

Novim porazom je stavljena tačka na ovu sezonu Nagetsa u NBA ligi, jer dva meča pre kraja imaju dve pobede manje od Portlanda na poziciji koja vodi u plej-of, a slabiji su u međusobnom skoru od Trejlblejzersa.

POGLEDAJTE:

Izvor: Informer
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter