Izvor:
14.04.2017 u 20:26
0

Legenda SFRJ košarke Zoran Čutura priznaje: NISAM MOGAO DA GLEDAM SLAVLJE ZVEZDAŠA U ZAGREBU!

Bivši hrvatski košarkaš Zoran Čutora, dvostruki prvak Evrope za Cibonom i prvak sveta 1990. sa Jugoslavijom, dao je zanimljiv pogled na finale ABA lige.

Crvena zvezda je na dominantan način nadigrala zagrebačku Cedevitu u tri meča i sa lakoćom treći put u nizu osvojila regionalno takmičenje.

"Zvezda je bolja od Cedevite", jednom rečenicom Čutura zaključuje sezonu, ali i malo detaljnije opistuje zašto beogradski tim igra Evroligu, a Zagreb gleda "nešta drugo".

"Moja je pogrešna procena bila u tome što sam mislio da će im ozbiljno faliti prvi plej Jović – ponizno priznajem grešku. I mislio sam da će Cedevita pružiti ozbiljan, dostojan otpor. Ništa od toga – na parketu su reagovali baš onako kao što su reagovali i van parketa na odluku o suspenziji trenera Mršića zbog – u osnovi benignih – izjava na račun sudija. Mlako. Nikako. Kao da su zadovoljni tim drugim mestom u regiji i iskorakom u Evropu, kao da su zadovoljni sadašnjim stanjem stvari, sadašnjim poretkom", istakao je Čutura u svojoj redovnoj kolumni.

Nisam se nasekirao kao navijač Cedevite, iako bih i ja voleo ponovo da vidim Real, Pao i Fener u Zagrebu, nego zato što sam se nekad bavio tim sportom, prilično ozbiljno, i bilo mi je užasno videti tu sekvencu. Maltretiranje. Silovanje. Strašno, uzmu ti loptu iz ruke pet puta za redom. To se ne može i ne sme dogoditi. A kad Mršić spusti petorku, suparnici im skinu tri lopte za redom u napadačkom skoku. Zvezdi s klupe kod prvih rotacija ulazi iskusni Simonović da održi ritam, digne odbranu i unese dodatni bezobrazluk i čvrstinu, Cedeviti kod prvih rotacija ulazi Musa, koji ne igra košarku, nego se igra košarke. Ipak je to razlika. Rekoh, Zvezda ima rešenja. Barem za ovakve suparnike kakav je Cedevita", dodaje legendarni košarkaš.

Cedevita je bila domaćin trećeg meča, ali kao da nije.

"Za konačni odlazak s utakmice odlučio sam se nakon treće deonice, bilo je minus sedamnaest, pobednik je bio odlučen, i nisam želeo da gledam i slušam naslađivanje onih dvadesetak Zvezdinih navijača, koji su nadglasavali ostatak dvorane. Mislim, imaju ljudi pravo na to, takve su bile okolnosti, takav je bio razvoj događaja, došli su u Zagreb tome se i nadajući. Ali ipak nisam takav mazohista da to gledam i slušam uživo", naglašava Čutura.

b92.net
Foto: arhiva, aba-liga.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter