Izvor:
20.04.2017 u 20:47
0

ISTINA O „SLUČAJU JOKIĆ“: Denver ne brani Nikoli da igra za Srbiju!

Saopštenje Košarkaškog saveza Srbije povodom spekulacija vezanih za učešće košarkaša Nikole Jokića u reprezentativnoj akciji „Evropsko prvenstvo 2017“:

„S obzirom na učestalu neprofesionalnost da se o igračima, kandidatima za košarkašku reprezentaciju Srbije, prve vesti o eventualnom otkazivanju učešća često šalju kroz medije preko trećih lica, umesto da se prvo obavesti Košarkaški savez Srbije, ne želimo da kao ozbiljna košarkaška institucija priznata u Evropi i svetu, dajemo šansu za bilo kakvo proračunato pogrešno izveštavanje, već da ukratko objasnimo sportskoj javnosti, ali i svim igračima i saradnicima, istinitu činjenicu.

Ni jedan NBA, niti bilo koji drugi klub nema pravo ni mogućnosti (osim u slučaju povrede) da svojim igračima koji su pod ugovorom zabrani igranje za nacionalne timove svojih zemalja iz mnogo razloga, ali, pre svega, jer se kroz reprezentativne pripreme i takmičenja njihovi igrači razvijaju i vraćaju u svoje klubove mnogo bolji i zreliji nego što su bili. Samim tim, klubovima je u direktnom interesu da što više njihovih igrača postanu standardni reprezentativci svojih zemalja, pogotovo onih koje imaju šansu da se kroz takmičenja bore za osvajanje medalja.

Kao potvrdu našeg stava, a sigurni smo i stava svih sportskih radnika, u nastavku prilažemo odgovor potpredsednika i pomoćnika generalnog menadžera Denver Nuggets-a gospodina Arturasa Karnišovasa, koji je korektno i sportski odgovorio na pravovremeno i konkretno pitanje upućeno od strane KSS – „Da li i zašto Denver zabranjuje nastup njihovog igrača Nikole Jokića za reprezentaciju Srbije na EP 2017?“:

"Prema ugovoru između NBA i FIBA, mi ne možemo i nećemo braniti Nikoli da igra za reprezentaciju Srbije. Obavestite me ukoliko budete imali daljih pitanja. Već sam razgovarao sa selektorom Aleksandrom Đorđevićem po ovom pitanju. Hvala vam", navodi se u odgovoru Karnišovasa.

happytv.rs
Foto: kss.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter