Izvor:
29.04.2017 u 14:51
0

ISPOVEST NATAŠE, KOŠARKAŠICE KOJA JE IZGUBILA NOGU: Sudbina mi je pokazala da ne pravim planove za budućnost, želim samo da budem srećna

Dok sam ležala u neverovatnim bolovima, nekoliko sekundi posle nesreće, odlučila sam da ne provedem ostatk života u razmišljanju zašto se to dogodilo baš meni, kazala je Tanjugu nekadašnja košarkašica Nataša Kovačević.
Sudbina Nataše Kovačević je poznata skoro svima. Darovita mlada košarkašica, doživela je tešku saobraćanu nesreću u Mađarskoj, putujući sa svojim timom. Izgubila je nogu.
U jednom momentu ona se sa protezom vratila na košarkaški teren. Jednostavno, nije odustala od novih životnih pobeda.
Nataša je sada, u 23. godini, predsednik ženskog košarkaškog kluba Crvena zvezda.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/nata%C5%A1a%20kova%C4%8Devi%C4%873.jpg?m=1492427596

U razgovoru za Tanjug Nataša Kovačević ističe da je njena autobiografija uspela ako samo jedna osoba posle čitanje te knjige odluči da pozitivno gleda na život.
"Dok sam u bolovima ležala na travi odlučila sam da se neću obazirati na to šta je bilo i da neću imati velika očekivanja od budućnosti. Stala sam iza odluke da nema predaje i da ću prihvatiti sve izazove koji me očekuju. Mnogo ljubavi i pozitivne energije sam dobila posle nesreće i zbog toga sam posebno srećna" kazala je Kovačević.
"Priča o knjizi počinje 2015. godine kada sam u Budimpešti odigrala svoju prvu revijalnu utakmicu u organizaciji FIBE "Legend game". Pred početak te utakmice Dejan Tomašević i Dragan Ðilas su mi uručili knjigu. Na koricama te knjige preko mog lica pisalo je "Igra lepote". Kada se utakmica završila i kada sam pogledala knjigu malo bolje, shvatila sam da su stranice bile ispunjene belinom. Nije bilo slova. Tomašević i Ðilas su želeli da me inspirišu na pisanje" seća se Kovačević.
Poseban nmomenat koji je Nataši Kovačević ostao u sećanju je susret sa jednim starijim gospodinom.
"Dok sam povremeno "bežala" iz bolnice na štakama da prošetam psa i bacim neku loptu na koš, jednog prepodneva pored mene je prošao dekica sa kesama sa pijace u rukama. Kucnuo je na prozor tatinih kola, spustio kese na beton i pozdravio me uzdignutim pesnicama. Imala sam nalet adrnalina i dobre energije tog momenta. " seća se Kovačević.
Za nju planovi za budućnost jednostavno ne postoje.
"Meni je sudbina pokazala da ne treba da pravim planove za budućnost. Volela bih da završim studije. Studiram dva fakulteta: turizam i sportski menadžment. Pri kraju sam. Imam još par ispita i diplomski na oba fakulteta. " kazala je Kovačević.
O ličnim planovima ne voli puno da govori.
"Nadam se da ću biti srećna…Važna mi je podrška bližnjih i pravih prijatelja. Stvarno ljudi treba da shvate da ništa nije važno u životu osim zdravlja i sreće." kazala je Kovačević.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter