Izvor:
30.04.2017 u 20:52
0

Potpredsednik Denvera Karnišovas: Želja nam je da Jokić ne igra na EP, ali odluka je na njemu!

Potpredesnik Denver Nagetsa Arturas Karnišovas bio je gost "Sportskog žurnala", za koji je govorio o Nikoli Jokiću i važnom predstojećem letu.

Glavno pitanje ovog proleća jeste da li će NBA senzacija i reprezentativac Srbije Nikola Jokić igrati za A tim na predstojećem Evropskom prvenstvu.

Arturas Karnišovas već je ranije, u dopisu sa predsednikom KSS Predragom Danilovićem, rekao da Denver ne može da zabrani Nikoli da igra, već je to samo njegova odluka.

Za Žurnal je isto potvrdio, ali ga oni savetuju da ovog leta radi na svom telu, kako bi se maksmialno pripremio za sezonu 2017/1018.

Kao organizacija objasnili smo mu želju da se ovog leta fokusira na svoje telo i igru, u saradnji sa Denverovim stručnim štabom i kondicionim trenerima, kako bi jače nego ikada dočekao sezonu 2017/2018. Dakle, to je naša želja, a što se tiče igranja za reprezentaciju na Evrobasketu podržaćemo svaku Nikolinu odluku, kakva god ona bila“,započeo je proslavljeni litvanski reprezentaitvac.

Međutim, Karnišovas zna kako je to igrati za reprezentaciju i pohvalno je pričao o Olimpijskim igrama, koje su pomogle Jokiću da sazri.

Igranje na OI i predstavljanje Srbije za njega je bio najponosniji trenutak. To iskustvo mu je dobro došlo, kako bi nastavio košarkaški razvoj. Vratio se sa samopouzdanjem, jer je imao šansu da igra protiv najboljih na svetu. Našalio sam se sa njim da su moje dve bronze veće od njegovo srebra, na šta ja on odgovorio: 'Nema šanse, bolje je biti drugi nego treći!“, kazao je Karnišovas.

Na početku sezone franšiza nije očekivala da će Nikola izrasti u ovakvog lidera i da će biti nabolji napad lige.

"Moram da priznam da nismo očekivali da bi Nikola mogao da ima sezonu kao što je ova. Od 15. decembra je postao neverovatan. Imali smo 29 pobeda i 22 poraza s njim kao starterom. Ostvario je šest tripl-dablova. Stvorili smo identitet tima kada smo postali najbolji napad NBA lige počevši upravo od tog 15. decembra. Momentalno je postao naš najbolji igrač na terenu i čovek koji čini druge boljima. On bi se uklopio bilo gde. Njegova košarkaška inteligencija je potpuno nestavrna, vidi kaciju pre nego što se dogodi. Toliko je jedinstven u tom smislu da je igra za njega laka, a mnogo toga što on uradi je teško naučiti".

Lično Arturas Karnišovas predložio je Denver u da draftuju Jokića kao 41. pika, a kako kaže zasluge pripadaju celoj grupi.

Celoj našoj grupi idu zasluge za to što smo ga prepoznali i draftovali. Ekstremno smo ponosni na to. Prve godine kada smo ga doveli uopšte nismo verovali da će igrati, a on je imao prosek od 21 minuta po meču, uz 10 poena i sedam skokova. Ove godine je postao zvezda i njegov osećaj za igru, viziju i dodavanje najviše su nas privukle kod njega.

Sam Karnišovas video je nešto u Jokiću što je podsetilo na Divca, koji imao takođe sjajan osećaj za pas.

Poređenje sa Vladom mi je odmah palo na pamet kada je Nikola u pitanju. Spretan centar koji ume da dodaje, pogađa, skače, trči kontru… Uvek ću se sećati onih akcija Sakramenta i Divčevog uručivanja lopte u ruke Peđi Stojakoviću. Nikola nema dovoljno godina da bi se sećao toga, ali bilo bi dobro da pogleda te utakmice“, rekao je potpredsednik Denver Nagetsa.

b92.net
Foto: youtube/printscreen, Facebook, twitter

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter