Izvor:
10.05.2017 u 22:45
0

CAR RUSIJE: Ono što je pošlo za rukom Nikoli Lepojeviću, nije uradio ni jedan naš košarkaš!

Srpski košarkaš Nikola Lepojević ponovo beleži sezonu iz snova u Rusiji!

Kapiten ruske ekipe Univerzitet Surgut najbolji je strelac (20,2 poena) i najkorisniji igrač Superlige. Tako je Lepojević i najzaslužniji što se njegov tim okitio titulom šampiona Rusije, što automatski znači i plasman u regionalnu VTB ligu. To do sada nije uradio ni jedan naš košarkaš.

Nekadšnjem beku Sloge iz Kraljeva i Crvene zvezde nije prvi put da postaje MVP ruske lige, u sezoni 2011/2012 takođe mu je pošlo za rukom da bude najbolji, a tada je branio boje Urala iz Ekaterinburga, s kojim je bio šampion. Šta tek reći za podatak da je čak šest puta bio najbolji strelac lige.

Interesentno je da je Lepojević jedini stranac kapiten u Rusiji, pošto se traka uglavnom dodeljuje domaćim igračima.

Nikola Lepojević najduži deo karijere proveo je upravo u Univerzitetu Surgut. Počeo je u matičnom klubu Sloga iz Kraljeva, pa je prešao u OKK Beograd, da bi na vrhuncu domaće karijere poneo dres Crvene zvezde. U inostranstvu je igrao za Larisu, a potom za Himik, Polpak, Apolon, Politehniku, Ural…

Kurir
Foto: Facebook/Nikola Lepojevic

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter