Izvor:
20.05.2017 u 03:27
0

Čović: STAV ZVEZDE JE DA ABA LIGA BUDE SVEDENA NA 12 KLUBOVA!

Ne znam da li je realno da se realizuje odmah, ali predlog je da od oktobra startuje druga ili B ABA liga, kaže predsednik Zvezde Nebojša Čović.

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović, koji u Istanbulu prati fajnal-for i juniorski turnir Evrolige, u razgovoru za "Novosti" najavio je mogućnost smanjena broja timova u ABA ligi sa 14 na 12, formiranja regionalne B lige i reagovao na zahtev hrvatskih klubova da se takmičenje zatvori za nove učesnike.

Legitimno je da hrvatski timovi mogu da imaju određene zahteve, a stav Crvene zvezde je ABA da liga treba da se svede na 12 klubova zbog kalendara takmičenja, odnosno FIBA "prozora". Ono na šta Crvena zvezda neće pristati je zatvorena liga. Nećemo ispod ovoga: tri kluba iz Srbije, plus još jedan koji dobijamo po koeficijentu, i da se ABA liga popunjava iz Srbije po redosledu u nacionalnom prvenstvu.Zatvorena liga je nešto što bi bilo pogibeljno ne samo za Srbiju, nego za čitav region.

Prvi čovek crveno-belih iznosi i predlog formiranja drugog ranga ABA lige.

– Ne znam da li je realno da se realizuje odmah, ali predlog je da od oktobra startuje druga ili B ABA liga. Tu postoje dva modela: jedan je liga koja bi takođe brojala 12 klubova i bila preslikan model ABA lige, a da Srbija ima četiri kluba, a drugi je da iz svake zemlje dolaze dva kluba, što znači ukupno 12. Mislim da bi to doprinelo razvoju određenih košarkaških centara, u Srbiji Čačka, Vršca, Subotice…, u Hrvatskoj Šibenika, Splita, u Crnoj Gori, Nikšića, Cetinja, u BiH Bosne iz Sarajeva… I da to krene odmah u oktobru.

Opširan intervju sa Čovićem možete pročitati u nedeljnom broju "Novosti".

Izvor: Novosti
Foto: kkcrvenazvezda.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter