Izvor:
07.06.2017 u 14:48
0

NEDOVIĆ OTKRIO DA LI ĆE IGRATI ZA REPREZENTACIJU!

Informacija iz španskih medija da Nemanja Nedović, zbog umora nakon sezone u Unikahi, sa kojom je izborio povratak u Evroligu, planira da propusti igranje za reprezentaciju na Eurobasketu, privukla je veliku pažnju. Naš bek je za Blicsport pojasnio o čemu se radi.

– Video sam natpise. Pokušavam da se ne opterećujem time i da se ne pravdam nikome. Jednostavno, ako budem morao na artroskopiju, neću igrati na Evropskom prvenstvu. Ako ne budem morao, igraću, to nema nikakve veze sa umorom – kaže Nedović za Blicsport.

Dakle, eksplozivni reprezentativac Srbije ima hroničnu povredu kolena i samo to može da ga spreči da se ne odazove pozivu selektora Aleksandra Đorđevića.

– Nikakav trening tokom leta nije u pitanju, samo je reč o zalečivanju hronične povrede. Šanse da imam tu intervenciju su veoma male, tako da sam, kao i uvek, tu za reprezentaciju – kratko i jasno dodaje Nedović iz Malage.

Nemanja Nedović ima 25 godina i već je učestvovao u šest reprezentativnih takmičarskih ciklusa. Kao član mlade reprezentacije igrao je na tri prvenstva Evrope, a u senioskoj konkurenciji je nastupao u kvalifikacijama za Eurobasket 2013, kao i na samom finalnom turniru, zatim na šampionatu kontinenta 2015, potom u olimpijskim kvalifikacijama i na Igrama u Rio de Žaneiru.

Košgeterski posmatrano, najbolja ostvarenja je imao na dva Eurobasketa: 2013. postizao je 8,9 poena, uz 2,6 skoka i 2,5 asistencije po meču, a 2015. je uz 8,4 poena, imao i 2,6 skoka i 2,4 asistencije po utakmici. Na Olimpijskim igrama u Brazilu "orlovima" je na putu do srebra doprinosio sa 5,6 poena, 1,1 skokom i 1,6 asistencija po nastupu.

Izvor: Blic
Foto: Twitter/LigaEndesa

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter