Izvor:
15.06.2017 u 01:49
0

CRVENO-BELI SILNI PROTIV FMP-a 91:76 U DRUGOM MEČU: Zvezda za dva dana overava titulu?

Košarkaši Crvene zvezde su na korak od odbrane titule šampiona Srbije! Crveno-beli su slavili i u drugom meču finala plej-ofa Superlige protiv ekipe FMP-a (91:76) u Železniku i sada ih samo pobeda deli od osvajanja triple krune.

Zvezda je i u drugom meču pokazala klasu. Ozbiljno su ušli izabranici Dejana Radonjića u duel. Već posle tri minuta Dženkins i drugovi imali su dvocifrenu prednost. FMP je pokušavao da se vrati preko sjajnog Ostina (25 poena), ali Amerikanac nije imao podršku saigrača. Svaki napad “pantera” u prvom delu odbio je Marko Gudurić. Postigao je 14 poena u prvom poluvremenu (19 poena do kraja) i tako trasirao svom timu put do trijumfa. Crveno-beli su odigrali dobro drugo poluvreme a pored raspoloženog Ostina, FMP nije imao igrača koji je bio kadar da namuči rivala.

Ovaj meč pratili su i bivši igrači Zvezde Nemanja Nedović i Damarkus Nelson, a sa tribina se u nekoliko navrta čulo i “Dejo ostani”, ali i “Đenka ostani”.

Zvezda sada u finalu vodi sa 2:0 i ima priliku da titulu šampiona Srbije overi u trećem meču koji se u petak igra u “Pioniru”.

Prva četvrtina: Nadigravanje Gudurića i Ostina

Posle dobre asistencije Gudurića, Luka Mitrović je postigao prve poene na utakmici – 0:2. Isti igrač je posle skoka u napadu još jednom bio precizan za prednost gostiju na startu. Dženskin je ukrao loptu, lako položio, a na sve to je došla i tehnička greška koju je dobio trener FMP-a Alimpijević – 0:7.

Prve poene za "pantere" postigao je Bursać, a zakucavanjem je uzvratio Kuzmić – 2:9. Posle nešto više od tri minuta igre, gosti su stigli do dvocifrene prednosti – 4:14.

FMP je došao do daha, počeli su momci iz Železnika da pogađaju, a trojku je postigao Ostin – 11:18.

Od starta meča bio je raspoložen Marko Gudurić, vezao je dve trojke mladi bek za 11:24. Četvrtina je završena rezultatom – 18:30.

Druga četvrtina: Zvezda baš raspucana

Ostin je nastavio da igra sjajno, iskoristio je dodavanje Čovića i postigao svoj 14. poen. Zvezda je igrala tečno u napadu, lopta se dobro kretala, a Radonjić je i na ovom susretu raspoređivao minutažu.

Gosti su nastavili sjajno da šutiraju, pogodio je Lazić za tri poena a prednost je rasla – 24:37. FMP se trudio da se vrati, ali nije bilo rešenja za raspucanog rivala. Precizan sa distance bio je i Dženkins. Uzvratio je Čović – 31:41.

Gudurić je bio u odličnom ritmu, postigao je 14 poena i to bez promašaja – 31:46.

Deonica je završena rezultatom 40:52.

Treća četvrtina: Zvezda rutinski održava prednost

Čarls Dženkins je na startu drugog poluvremena postigao trojku (sedma za Zvezdu) – 40:55. Obe ekipe su dosta usporeno ušle u nastavak. FMP je promašio nekoliko šuteva, a Simonović je bio precizan sa penala – 40:59.

"Panteri" su postigli poene posle tehničke greške Branka Lazića, a novu trojku je postigao Ajzea Ostin. Amerikanac je gotovo sam igrao, dok je Zvezda pravilno rasporedila poene – 49:66.

Do kraja deonice igralo se koš za koš, a četvrtina je završena rezultatom 54:71.

Četvrta četvrtina: Lagani ritam

Prve poene u četvrtoj deonici postigao je Apić, istom merom uzvratio je Dion Tompson – 56:74.

Obe ekipe su u poslednjih 10 minuta igrale sa nogom na kočnici, činilo se da svi jedva čekaju kraj meča. Pitanje pobednika je bilo rešeno, a Apić je sa penala pogodio za 58:77. Igralo se koš za koš u laganom ritmu.

Utakmica je završena rezultatom 91:76.

FMP – Crvena zvezda 76:91 (18:30, 22:22, 14:19, 22:20)

Hala: “FMP arena”. Gledalaca: 1.200 Sudije: Nešković, Glišić i Juras

FMP: Radanov 5, Čović 10, Davidovac 12, Apić 8, Bursać 2, Šešlija 9, Kutlešić 2, Ljubičić 3, Radovanović, Ostin 25, Kaplanović.

Zvezda: Volters 1, Tomson 5, Dangubić 12, Mitrović 14, Lazić 5, Simanić 2, Dobrić 7, Simonović 10, Dženkins 10, Gudurić 19, Kuzmić 6, Bjelica.

Izvor: Blic
Foto: aba-liga.com, Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter