Izvor:
10.06.2016 u 13:11
0

NOVI-STARI ŠAMPION: Crvena zvezda bolja od Partizana za novu titulu prvaka Srbije



Košarkaši Crvene zvezde odbranili su titulu prvaka Srbije, pošto su pobedili Partizan sa 70:65 (18:22, 23:17, 15:9, 14:17) i slavili ukupnim rezultatom 3:1 u finalnoj seriji plej-ofa Superlige.

Crveno-beli vratili su brejk večitom rivalu i kao gosti došli do 17. titule državnog prvaka.

Treći meč zaredom odlučen je posle drame i velike neizvesnosti, ali su izabranici Dejana Radonjića imali više živaca i mirnoće u finišu i penal seriji.

Ponovo je, kao i prošle godine, hladne glave sa penala bio centar Zvezda Maik Cirbes, koji je na kraju završio meč sa 15 poena i sedam skokova.

Pratili su ga Marko Simonović i Terens Kinzi sa po 15 poena, dok je Luka Mitrović imao 10.

Kod Partizana, Novica Veličković imao je 19 poena, Džamar Vilson dodao je 13, a Kevin Džons 12.

Prava rovoska bitka viđena je u hali "Aleksandar Nikolić", sve do sredine treće deonice vodila se izjednačena borba, ali je Partizan napravio prazan hod od pet minuta, što je iskoristila Zvezda i napravila dvocifrenu prednost na krilima Simonovića.

Međutim, viđena je drama u finišu jer Zvezda poslednjih četiri i po minuta nije postigla koš, ni Partizan nije bio efikasniji, ali je uspeo da se vrati na samo koš zaostatka.

Lošu seriju prekinuo je Cirbes, pogodivši sa linije penala oba šuta, dok je Džons na drugoj strani brzom realizacijom odgovorio. Nemački centar još jednom je bio siguran izvođač sa slobodnih bacanja, dok crno-beli nisu iskoristili naredni napad.

Slavlje navijača Crvene zvezde tada je moglo da počne…

Tanjug
Foto:Facebook/KK Crvena zvezda

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter