Izvor:
17.06.2017 u 15:06
0

NEVEROVATNA PRIČA: Stefan Jović o dugovima i ostanku u Zvezdi!

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su triplu krunu i tako završili sjajnu sezonu, a posle kraja finalneserije sa FMP-om Stefan Jović je otvorio dušu i pričao o problemima tokom sezone, budućoj karijeri…

– Kada se sve pogleda posle ove utakmice i konačno kraja sezone, osećaj je izvanredan jer smo uspeli da prebrodimo sve. I sa povredama igrača, a ja sam tu bio najgori. Doživeo sam tu povredu leđa koja me je pratila sigurno mesec i po dana. Bez obzira na druge probleme koje smo imali sa ostalim igračima uspeli smo da ciljeve koje smo imali na startu sezone ostvarimo i na kraju svi zajedno budemo zadovoljni kako smo sve odradili. Nije nimalo lako pogotovo kada se uzme u obzir kakva smo putovanja imali. Ne tražim alibi, ali generalno najbitnije da smo ostvarili sve ciljeve i da odemo na Kalemegdan da se proveselimo i odužimo publici koja je bila uz nas u prethodnih 10 meseci – najavio je Jović žurku.

Posle utakmice je Dejan Radonjić potvrdio ono o čemu se spekulisalo poslednjih meseci, teškoj finansijskoj situaciji u klubu i činjenici da su on i igrači primili svega nekoliko plata.

– Ta priča oko finansija nas prati jako dugo. Imali smo brdo tih sastanaka sa upravom kluba, između nas, mislim na Deju i članove stručnog štaba. Znali smo još od januara kakva je situacija i kakva će biti. Međutim, javnost treba da zna da se ova ekipa Zvezde ove godine nije time bavila i nijedan igrač koji je u nekom trenutku bio van stroja, nije to bio zbog finansija. Nemam ništa protiv, niti mogu nekome da zabranim da misli da li je Jović zbog ovoga ili onoga van terena. Svi igrači su isključivo zbog povreda bili van terena. Za tri godine koliko sam u klubu se nikad nije desilo da je neko odbio da igra zbog finansija – rekao je Jović.

Ipak, trebalo je prebroditi takvu situaciju u kojoj su igrači maltene znali da je veliko pitanje kada će primiti sledeću platu. Jović otkriva kako su to prebrodili.

– Mnogi igrači su ovde tri ili više godina u klubu i samim tim što se i sa trenerom znamo toliko dugo, znamo kakav je sistem i međusobno se jako dobro poznajemo. Mi smo odlučili da finansijska situacija na nas ne utiče i da nećemo da štrajkujemo i da odbijamo da igramo. Jasno smo rekli da želimo da zaokružimo sezonu na najbolji mogući način. Finansije nisu bile tema i niko se nije bavio parama. Kad su bile, bile su dobrodošle, kad ih nije bilo nosili smo se sa tim i smatram da smo odradili fenomenalan posao i da bi bilo prema nama i prema svim ljudima koji vole i prate Zvezdu, kao i prema trenerima i svim članovima stručnog štaba nepošteno jer mi nismo takvi ljudi da u januaru dignemo sidro i odemo. Zvezda je veliki klub da bi bilo ko od nas dao sebi luksuz da takve stvari radi u sred sezone i da na taj način ruši sve što je Dejan godinama gradio ovde i zato je nama odluka bila jednostavna, da pređemo preko svega, da guramo napred i treniramo jako – otkrio je Jović.

Stefan Jović sa Zvezdom ima još godinu dana ugovora, ali interesovanje drugih timova postoji. Međutim, Jović će prvo otići na odmor i tek potom sesti da razgovara sa ljudima u klubu.

– Mnogi su me to pitali. Imam određene klauzule u ugovoru sa Zvezdom. Što se mog ostanka tiče, prvo idem na more da se odmorim, da se posvetim sinu. Kada se vratim sa mora sešćemo sa ljudima iz kluba, sa trenerom da vidimo šta i kako. Mislim da će se u narednih mesec dana te stvari rešvati i da je to period kada će sve biti jasnije. Logično je da se ti problemi rešavaju posle sezone. Svi rezultati dolaze iz tog kostura koji se zadržava i ceo ovaj sistem koji ovde traje je dobro osmišljen i birani su dobri ljudi. To su reči Dejana Radonjića. Da je nešto drugo bilo, verovatno ne bi bilo svega ovoga niti bi bio osam od devet trofeja za tri godine. To za Fenerbahče sam danas video, ali iskreno nisam dobio nikakvu informaciju niti je realno da se o tome priča. Kad budem znao nešto više oko toga verovatno ćemo imati prilike da pričamo. Pričalo se i o Bajernu, ali ja sam u Minhen otišao isključivo zbog problema sa leđima. Sve što sam tamo radio su bile isključivo terapije – zaključio je Jović.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter