parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

ĐORĐEVIĆ POSTAVIO CILJ: Ne sme niže od medalje!

 

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Ðorđević izjavio je danas da ekipa na predstojećem Evropskom prvenstvu ide na osvajanje medalje i nastavak kontinuiteta dobrih igara na velikim takmičenjima.

"Ne bežimo od toga da svaki put kada se skupimo istaknemo medalju kao cilj, a tako će biti i sada. Kapiten Teodosic je rekao da dosta toga zavisi u kakvom ćemo sastavu biti, ali mi kao Srbija sa velikim kvalitetom ne smemo da postavljamo ciljeve niže od toga", rekao je Ðorđević na konferenciji za medije u Kući košarke u Sazonovoj.

On je dodao da će glavni konkurenti na kontinentalnim šampionatu biti Litvanija, Španija, Turska i Grčka.

"Turska je 30 odsto jača na svom terenu, Litvanija je u punom sastavu, Španiji samo neće igrati sa Mark Gasol, a Grke predvodi NBA zvezda Janis Adetokumpo. Tu je i Hrvatska sa zamajcem iz prošle godine, kao i Francuska, Italija, Slovenija...", rekao je selektor.

Na Ðorđevićevom spisku od 25 igrača nalazi se i Nikola Jokić, čiji nastup na EP je pod upitnikom. Ðorđević je kratko i jasno poručio da to nije pitanje za njega.

"Jel se ja zovem Nikola Jokić? Odgovorio sam na pitanje", odsečno je naveo.

Prema njegovim rečima svi reprezentativci su u odličnom fizičkom stanju, izuzev povređenog Nemanje Bjelice koji je takođe na spisku.

"Razgovarao sam sa svim igračima, u tom trenutku niko nije mogao da zna šta može da mu se desi do kraja sezone. Svi su u dobrom fizičkom stanju, osim Bjelice, i ne vidim nijedan razlog da se ne odazovu pozivu".

Novinare je interesovalo da li će Ðorđević predvoditi Srbiju i posle šampionata Evrope.

"Već sam odgovorio na to pitanje, sada pričamo o drugim stvarima. Ne želim da se ponavljam", zaključio je Ðorđević.

Okupljanje reprezentacije zakazano je za 20. jul u Beogradu, a tri dana kasnije putuje se na Kopaonik. Prva prijateljkska utakmica je 2. avgusta protiv univerzitetske reprezentacije Srbije.

 

Tanjug
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost