Izvor:
02.07.2017 u 00:17
0

Kari „pogodio“ rekord: NAJVEĆI UGOVOR U ISTORIJI NBA!

Najboljem, onom oko koga se gradila dinastija u Oklendu, Stefu Kariju, Golden Stejt je ponudio 201.000.0000 dolara za pet sezona, što je najveći ugovor u istoriji NBA i zasad jedini vredan preko 200 miliona, ujedno i među najvećima u istoriji sporta.

Uprava šampiona nije imala razloga da bilo šta čeka, već je u prvom minutima prelaznog roka izašla pred Karija kako bi posao bio što pre završen i kako bi mogla da se okrene drugoj velikoj zvezdi tima, Kevinu Durentu koji je postao slobodan agent.

Iako bi i on mogao da "puca" na ugovor preko 200 miliona, prema pisanju američkih medija, Durent će tražiti manju sumu, kako bi uprava mogla da izađe sa ponudama koje će zadovoljiti takođe dve važne poluge šampionskog tima Andrea Igudalu i Šona Livingstona.

Važnog, možda i najvažnijeg igrača, Krisa Pola, koji je trejdovan u Hjuston "kod" Džejmsa Hardena, izgubili su Klipersi, pa su brže-bolje potrčali da sačuvaju Blejka Grifina kome su ponudili petogodišnji ugovor u visini od 173 miliona dolara.

Svoje "blago" čuvaju Vašington i Nju Orleans koji je pred Džona Vola, odnosno Drua Holedeja izašali sa ponudama od 168 i 126 miliona dolara za četvorogodišnje ugovore.

Vizardsi su čak i "požurili", jer Volu ističe ugovor tek na leto 2018. Ali, nisu želeli da rizikuju i čekaju da postane slobodan agent kako bi pregovarali, već su po pravilima NBA godinu dana ranije izašli sa sumom.

U razgovoru između Indijane i Oklahome nisu bile stotine miliona na stolu, ali je došlo do velike razmene. Iako je najavljivana mogućnost da bi Pol Džordž mogao da završi na krajnjem Zapadu, jedan od najboljih napadača lige preselio se kod Rasela Vestbruka, dok su ka Indijanapolsu krenuli Viktor Oladipo i Domantas Sabonis.

A završen je tek prvi dan prelaznog roka…

Novosti
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter