Izvor:
06.09.2017 u 22:40
0

DOBIĆEMO SRBIJU SA DVADESET RAZLIKE: Trener Belgijanaca se našalio, i sa divljenjem pričao o našoj reprezentaciji!

Belgijanci su poslednji izazov srpske reprezentacije u grupi D pred nokaut fazu Eurobasketa (četvrtak, 16.15).

To će, po svemu sudeći, biti i poslednja utakmica za "lavove", koji su ipak pokazali zašto im je mesto na evropskoj smotri.

Iskusni selektor Edi Kastils najavio je da će ekipa pružiti i protiv Srbije maksimum svojih mogućnosti.

– Biće utakmica na vrhunskom nivou, nije nam važno da li je u pitanju prva ili poslednja utakmica. Daćemo sve od sebe, jer smo svesni da igramo protiv osvajača srebrne medalje na Olimpijskim igrama. Znamo šta je srpska košarka, tu nema lake utakmice, i spremni smo za to.

Belgijanci su zabeležili pobedu na startu prvenstva protiv Britanaca, ali su poraženi od Turske i Rusije.

– Odigrali smo dobru utakmicu protiv Rusije, išli do krajnjih granica protiv Turske, a tako ćemo i protiv Srbije. Dva poraza, ali bili smo ovde na Evropskom prvenstvu i igrali sto odsto. Vratićemo se – sa zadovoljsvom govori 57-godišnji trener.

Preneli smo mu pohvalne reči koje je Aleksandar Đorđević rekao o njegovom timu.

– Jako sam srećan što je trener takvog nivoa kakav je Đorević rekao te stvari o nama. Ja radim sa svojim igračima tako što pratim prave primere, a Srbija je takav primer, sa disciplinom i organizacijom kakvu ima. Ne samo na terenu, nego bih voleo da mogu da radim sa timom koji tako funkcioniše i van terena. Zajedno sedimo, jedemo, oblačimo se. Pravimo dobre primere liderstva – dodao je Kastils, a na pitanje šta očekuje od utakmice sa Srbijom, kroz smeh je dodao:

– Laku utakmicu i pobedu od dvadeset poena razlike.

– Ponosni smo što ćemo igrati protiv Bogdanovića, gledaću ga sa tribina. Zato sam ovde. Da ukradem, naučim šta god mogu, da bih dao doprinos belgijskoj košarci – rekao je trener.

Na kraju je prokomentarisao i sistem kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, u kojima će izostati brojne zvezde svetske košarke.

– Dvadeset godina nismo bili na EP, a ovo nam je sad četvrti put zaredom. Razočarani smo kvalifikacijama za SP, okej, daćemo sve od sebe, ali preferiram da igramo protiv igrača kao što su Bogdanović, Šved, Lovernj, De Kolo. Zato radimo toliko naporno i želimo taj top nivo. Mnogi se pitaju u kom smeru ovo ide, jer svi žele da gledaju Porcingisa, evroligaške igrače. Posle EP bi bilo ostvarenje sna za našu državu da se plasiramo na Svetsko prvenstvo – zaključio je Edi Kastils.

Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter